X

Les Balears rebran 120.000 vacunes de la farmacèutica Pfizer

De gener a març del 2021, 60.000 residents a les Illes es podran vaccinar contra el coronavirus

18/12/2020

Les Balears rebran 120.000 vacunes de la farmacèutica Pfizer

Les Balears rebran 120.000 vacunes de la farmacèutica Pfizer. Són dues dosis per persona, així que de gener a març del 2021, 60.000 residents a les Illes es podran vaccinar contra el coronavirus. La campanya a Espanya començarà dia 27. I els primers a vacunar-se seran la gent gran i dependent, el personal sanitari i el sociosanitari.

Fins ara s’han vist cribratges massius a pobles com Muro, Alaior o sa Pobla. És una manera de saber com van les coses a cada municipi. El següent serà Inca. Els veïnats que vulguin fer-se el test d’antígens voluntàriament han de saber que les proves comencen dilluns 21 i s’allargaran fins dia 28, festius inclosos.

Atenció perquè a partir del diumenge, comencen els controls als viatgers que arribin a les Illes des de territoris amb una incidència acumulada superior als 150 casos per cada 100.000 habitants. Queden exclosos els trajectes entre Illes. Els passatgers hauran d’emplenar un formulari de control sanitari que trobaran a la pàgina web de l’IB-Salut. Automàticament, els generarà un codi QR que han de presentar en arribar. Això ho han de fer tots, però hi ha matisos.

Per exemple els passatgers que no puguin justificar el seu viatge han de presentar una prova PCR negativa feta, com a màxim, tres dies abans. Si no, s’exposen a una multa de fins a 3.000€.

Els que viatgen per motius justificats tenen 3 opcions: presentar una PCR negativa, tenir hora demanada per fer-se una PCR en arribar al port o a l’aeroport o fer-se també un test d’antígens en arribar.

Si no fan res de tot això, hauran de passar una quarantena de deu dies. Això és vàlid per als residents que tornin a les Illes, si han passat més de tres dies fora. Però amb un matís: el Govern els paga una PCR si van a centres de salut de la península concertats amb l’IB-Salut.


Illa anuncia que la vacunació a Espanya començarà el 27 de desembre

18/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris