X

S’endureixen les sancions per incompliment en el Nivell 4

Les infraccions lleus passaran a ser considerades greus i aquestes, a ser considerades molt greus

19/12/2020

S’endureixen les sancions per incompliment en el Nivell 4

S’endureixen les sancions per incompliment en el Nivell 4, que afecta actualment l’illa de Mallorca. Les infraccions lleus passaran a ser considerades greus i aquestes, a ser considerades molt greus. Així les sancions podran arribar als 60 mil, en el cas de les infraccions greus, i als 600 mil euros, en el cas de les infraccions molt greus, així com al tancament d’establiments fins a un període màxim de 3 anys. Això es farà a partir de la modificació del Decret del 10 de juliol, que és el decret sancionador per incompliment de les mesures de prevenció contra la Covid-19. Així ho ha explicat avui la consellera d’Administracions Públiques, Isabel Castro, en roda de premsa.

La consellera ha dit que l’augment de restriccions i del toc de queda no pot provocar que l’incompliment de les mesures es traslladi a altres franges horàries. “No es tracta de salvar Nadal, sinó de salvar vides”, ha declarat Isabel Castro. Distància mínima, mascareta i evitar aglomeracions dins els comerços són algunes de les indicacions que ha donat la consellera Castro per intentar reduir els contagis de Covid-19 a la comunitat.

Castro ha explicat que de les 5.532 denúncies que s’han registrat fins ara, 4.870 són a particulars i 662 a establiments (des del 10 de juliol fins al 7 de setembre). Per als particulars, les infraccions més habituals és no utilitzar la mascareta. En el cas dels establiments, la superació d’aforaments, incompliment del toc de queda, etc. Fins ara s’han inspeccionat 1.059 establiments i s’han aixecat 789 actes per incompliment de la normativa.

D’altra banda, la consellera de Salut, Patricia Gómez, ha donat les dades del darrer informe d’epidemiologia de Balears segons el qual la incidència acumulada fins a dia 17 de desembre ha passat dels 237 casos als 328 casos per 100.000 habitants en una setmana. És un increment del 40%. Per aquest motiu, Gómez ha apel·lat a la responsabilitat individual i ha demanat que es compleixin totes les mesures de prevenció.


Mallorca entra avui al nivell 4: reunions de 6 persones i toc de queda a les 10 del vespre
Nivell 4: prohibit reunir-se en interiors i toc de queda a les 22h

19/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris