X

Matances més llargues per les restriccions de la pandèmia

Un equip d'IB3 Notícies ha visitat les matances d'una família de Vilafranca en les quals enguany només hi han pogut participar sis persones

19/12/2020

Matances més llargues per les restriccions de la pandèmia

Matances més llargues i manco concorregudes. És un dels efectes de les restriccions sanitàries derivades de la pandèmia: les tasques que abans feien devers quinze o vint persones ara les han de fer només sis.

Un exemple són les matances celebrades avui a una finca de foravila de Vilafranca. La filla de la madona dels terrenys, Francisca Bauzà, explica que “enguany no fa ni ganes de fer matances”, atesa la manca de gent. “No sé a quina hora acabarem avui”, afegeix.

Però les matances no van només de feina. També de ritual, de festa, d’amics i de família. I enguany, tot ha quedat xapat. “Ma mare té 87 anys i ella és realment la madona de les matances però, com que és una persona de risc, enguany no hem considerat oportú que vingués”, afirma Bauzà.

Les mesures restrictives causen alhora certa incomprensió i resignació. “És un sentiment contradictori, perquè entens les mesures i que la cosa està malament, però les matances es fan a l’aire lliure, a un lloc ventilat”, diu Pere Estrany, un dels participants de les matances. Entre restriccions, feines extres i enyorança d’altres anys, tothom ha tengut clar que la tradició havia de continuar endavant.

19/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris