X

Les urbanitzacions madures, en el punt de mira de les al·legacions al Pla Territorial de Menorca

Col·legi d'arquitectes i GOB podran presentar les seves propostes a partir de dilluns, dia en què s'aprova inicialment el document

19/12/2020

Les urbanitzacions madures, en el punt de mira de les al·legacions al Pla Territorial de Menorca

El Col·legi d’Arquitectes de Menorca alerta que el nou Pla Territorial Insular pot generar noves indemnitzacions al Consell i també als ajuntaments pel fet de convertir Àrees de Reconversió Turística en terrenys rústics.

Els arquitectes aproven l’increment d’habitatge social que preveu el nou planejament insular i també les noves directrius del paisatge, però creuen que el document continua creant inseguretat jurídica com al 2003, perquè en moltes ocasions serà difícil d’aplicar per la sobreposició d’altres normes, autonòmiques o estatals. Estan estudiant en profunditat com afectarien possibles desclassificacions de terrenys amb drets adquirits a zones turístiques.

Lamenten també que no s’aprofundeixi en la problemàtica de la paralització de llicències a les zones urbanes madures per la manca de clavegueram. El GOB de la seva banda, al·legarà en contra de poder ampliar-les a zones rústiques amb només la condició de presentar un projecte d’atractiu turístic.

El GOB Menorca demanarà també incloure que les noves construccions s’autoabasteixin d’aigua, ja que l’alternativa és construir dessalinitzadores i no és una opció sostenible. Tampoc no accepten que es deixi una porta oberta a ubicar restaurants en terrenys rústics.


El PP de Menorca denuncia que el nou Pla Territorial Insular envaeix competències d’altres administracions

19/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris