X

El Govern espanyol demana una resposta coordinada arran de la suspensió de vols al Regne Unit

Les autoritats italianes, belgues i holandeses han anunciat la suspensió de tots els vols amb destinació o origen a Regne Unit en resposta a la detecció d'un nou cep de coronavirus

20/12/2020

El Govern espanyol demana una resposta coordinada arran de la suspensió de vols al Regne Unit

Imatge d'arxiu

El Govern d’Espanya ha demanat aquest diumenge a la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula von der Leyen, i al president del Consell, Charles Michel, “una resposta comunitària coordinada” després de conèixer l’anunci de diversos països de suspendre els seus vols amb el Regne Unit per l’aparició d’un nou cep de coronavirus en aquest país.

Espanya reacciona així després dels anuncis de Països Baixos, Bèlgica i Itàlia, que han prohibit aquest diumenge els vols amb el Regne Unit. França i Alemanya l’estan estudiant.

Moncloa informa en un comunicat que “l’objectiu és protegir els drets dels ciutadans comunitaris des de la coordinació, evitant la unilateralitat”. En aquest sentit, el Govern espanyol ha assenyalat que espera la “resposta ràpida” de les institucions europees, però ha avançat que “si no n’hi hagués actuarà en defensa dels interessos i drets dels ciutadans espanyols”.

Les autoritats italianes, belgues i holandeses han anunciat la suspensió de tots els vols amb destinació o origen a Regne Unit en resposta a la detecció d’una nova soca de coronavirus més contagiosa amb especial incidència a Londres i el sud-est d’Anglaterra. França “estudia seriosament” fer-ho també.

20/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris