X

Mallorca, en situació crítica davant l’augment de contagis

Pugen també els contagis entre els professionals sanitaris. Avui n'hi ha 182 amb el contagi actiu. És la xifra més alta registrada des de l'abril. Uns professionals sanitaris, en primera línia, que veuen també com creixen els ingressos sobretot a planta, als hospitals de Mallorca

22/12/2020

Mallorca, en situació crítica davant l’augment de contagis

Vivim el pitjor moment d’ençà que començà la pandèmia. Desembre encara no ha acabat i ja acumula més contagis que cap altre mes. Més de 6.800. Mallorca, amb una incidència acumulada en 14 dies per damunt dels 500 casos per cada cent mil habitants, ha entrat ja en una fase de risc crític. I encara, preveu Javier Arranz, portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, anirà en augment almanco les pròximes setmanes, ja que ara venen dies complicats amb els dinars i sopars de Nadal.

Un augment de contagis que, diu Arranz, es traduirà amb més hospitalitzacions, per tant més ingressos a les unitats de cures intensives, i en conseqüència, de defuncions. En només 15 dies, les entrades a planta han augmentat a l’illa un 94 per cent, i s’ha passat dels 147 ingressats al dia 8 de desembre als 286 avui. També augmenta la pressió a les UCIs un 41 per cent, amb 51 llits ocupats per pacients Covid.

Davant això, consideren Jordi Reina, cap de Virologia de Son Espases, és imprescindible ser ràpids en la vacunació i tenir, al més aviat possible, el major gruix de població protegida.

De moment, el que ajuda diuen a tallar moltes cadenes de transmissió són les proves massives que es fan als diferents municipis més afectats, el darrer Inca. Tot i això, recorden, els tests antígens no són cent per cent fiables en casos asimptomàtics, i recomanen continuar complint amb les mesures de seguretat.

22/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris