X

Col·lapse a Dover després de reobrir la frontera

El Govern hi ha enviat un cònsol per donar suport a camioners i ciutadans espanyols

24/12/2020

Col·lapse a Dover després de reobrir la frontera

Continua el caos i la frustració al port de Dover un dia després que les autoritats franceses hagin reobert, a petició de la Comissió Europea, la frontera. Són pocs els transportistes que han pogut tornar a casa, ja que encara hi ha cues i col·lapses en territori britànic. En aquest indret encara s’hi viuen moments de molta tensió per la manca de tests contra la COVID-19 que demana França per entrar, exigència criticada per la comissària europea de Transport, Adina Valean, perquè va en contra de les recomanacions de la Comissió Europea. El personal sanitari ja realitza les proves requerides tant al port de Dover com a l’Eurotúnel, i ho fan amb l’ajuda de l’exèrcit britànic i els bombers francesos. Aquests darrers han arribat avui amb 10.000 tests per als camioners.

A causa del bloqueig que es perllonga des del diumenge, els supermercats britànics es troben en risc per desproveïment de productes frescs. Fins i tot, una coneguda cadena limita la compra als seus clients. Davant aquesta situació, el govern permetrà travessar el canal de la Mànega el dia de Nadal, única jornada anual on el Regne Unit no té transport, i la segona festa.

D’altra banda i pel que fa als transportistes i ciutadans espanyols que es troben estancats, el Govern ha enviat un cònsol perquè els doni suport i els guiï en aquests moments. A més a més, han anunciat que es permetrà als conductors perjudicats conduir fins a 11 hores, dues més del que poden. Així mateix, Espanya adverteix als conductors de vehicles pesants que no poden viatjar a Dover fins a nou avís.

24/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris