X

Arriben a Espanya les primeres vacunes contra la COVID-19

A partir de dilluns, arribarà al país una mitjana de 350.000 dosis setmanals

26/12/2020

Arriben a Espanya les primeres vacunes contra la COVID-19

Les primeres vacunes contra el coronavirus han arribat a primera hora a la nau de Guadalajara des d’on es distribueixen a tot Espanya. Són dos contenidors de l’antídot de Pfizer. A partir de dilluns, se’n començaran a rebre 350.000 dosis cada setmana.

A les set i mitja del matí, ha arribat a Guadalajara el camió més esperat. A l’interior, dos contenidors amb les primeres dosis del vaccí desenvolupat pels laboratoris Pfizer i BioNTech. Va sortir dimecres de Bèlgica, ahir va travessar la frontera entre França i Espanya, i anit passada ha estat custodiat al quarter de la Guàrdia Civil de Lerma, a Burgos.

Ha fet el recorregut amb grans mesures de seguretat per evitar robatoris i també amb cert secretisme. Es desconeix, per exemple, el nombre exacte de dosis d’aquest primer enviament. Només se sap que són dos contenidors amb el mateix contingut per a cadascun dels països de la Unió Europea.

Ara, han de sortir d’aquesta nau per començar a subministrar-se demà a totes les comunitats. Si les primeres dosis de les Balears es posaran a la Residència dels Oms, les més matineres de tot Espanya seran a la Residència Los Olmos, de Guadalajara. Serà a les 8 i mitja. Rebran la injecció un resident i un treballador del centre.

La gent gran i les persones amb discapacitat que viuen en aquest tipus de centres són la prioritat. Rebran les primeres vacunes, juntament amb el personal que hi fa feina, la resta de treballadors sanitaris i sociosanitaris, i persones amb gran dependència.

A partir de dilluns, arribarà al país una mitjana de 350.000 dosis setmanals de l’antídot. El Ministeri de Sanitat espera poder immunitzar gairebé 2,3 milions de ciutadans en 12 setmanes.

26/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris