X

Comença el procés de recuperació de les grisalles barroques del Pati de sa Lluna d’Alaior

Són les pintures del segle XVII i van aparèixer fa més d'una dècada de manera accidental 

26/12/2020

Comença el procés de recuperació de les grisalles barroques del Pati de sa Lluna d’Alaior

Les pintures barroques trobades darrere les parets del Pati de sa Lluna d’Alaior ja estan gairebé totes al descobert. Els restauradors s’han sorprès de la gran quantitat que s’han pogut recuperar. El procés de restauració encara no ha acabat, però tothom que les vulgui veure, pot reservar cita per fer-hi una visita guiada.

Són les pintures del segle XVII que van aparèixer fa més d’una dècada de manera accidental darrere les parets d’aquest Pati de sa Lluna d’Alaior o claustre del convent de Sant Diego. Les feines de restauració van començar el passat mes de setembre i ja són a la vista bona part de les escenes que representen la vida de sants. S’han mantingut ocultes durant dècades pels diferents usos que ha tingut aquest claustre.

És un dels grups que ha concertat una visita per conèixer el seu origen i el procés de restauració. Des del passat 5 de desembre i fins al febrer, és possible veure de prop aquestes grisalles, anomenades així pel color amb el qual van pintar-les els monjos franciscans que habitaven aquest espai.

El Govern ha finançat la recuperació d’aquestes grisalles barroques amb fons de l’impost de turisme sostenible.

26/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris