X

Tragí de capses, primeres injeccions i aplaudiments arreu d’Espanya: comença la vacunació

Les Balears i les Canàries són les úniques comunitats on les primeres dosis del preparat s'han injectat a l'horabaixa

27/12/2020

Tragí de capses, primeres injeccions i aplaudiments arreu d’Espanya: comença la vacunació

A les 9 del matí s’han posat els primers vaccins d’Espanya. Ha estat a la residència Los Olmos de Guadalajara. Han rebut les primeres injeccions Araceli, de 96 anys, una de les internes del centre, i  Mónica, auxiliar d’infermeria.

Les Balears i les Canàries són les úniques comunitats on les primeres dosis del preparat s’han injectat a l’horabaixa. A Tenerife, l’ha rebuda Anatolia, de 84 anys.

Els vials distribuïts aquest cap de setmana són 9.750. A partir d’ara, se’n repartiran 350.000 cada setmana. Arreu del país, la imatge ha estat la mateixa: arribada de capses i primeres injeccions a residències. Els aplaudiments han estat una constant durant tot el dia.

Però la segona dosi de l’antídot no s’injectarà fins a 21 dies després de la primera, i se’n tarden set més a estar immunitzat. És un dels motius pels quals encara es demana prudència.

Les previsions del Ministeri de Sanitat són d’entre 15 i 20 milions de persones immunitzades a tot Espanya abans de l’estiu. Tot depèn del ritme amb què es vagin aprovant nous vaccins. Per exemple, dia sis de gener l’Agència Europea del Medicament prendrà una decisió sobre el de Moderna. Segons el ministre Salvador Illa, en 12 setmanes s’hauran immunitzat els més de 2 milions de persones que estan en grups prioritaris.

27/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris