X

Son Espases suspèn les vacances i els permisos als sanitaris

Des del Sindicat Mèdic de les Balears demanen a la població que limiti la seva activitat social

28/12/2020

Son Espases suspèn les vacances i els permisos als sanitaris

Son Espases ha comunicat la suspensió temporal dels permisos i les vacances al personal sanitari de l’hospital. Els motius principals són l’augment de la pressió hospitalària dels darrers dies, la previsió que el nombre de contagis s’incrementi en les properes setmanes i la manca de personal com a conseqüència de l’elevat nombre de professionals sanitaris contagiats. En funció de com avanci la pandèmia de Coronavirus, aquesta mesura es posdria estendre a altres centres hospitalaris.

La situació als hospitals de Mallorca, especialment a Son Llàtzer i Son Espases, és complicada. L’increment de casos que s’han registrat en les darreres setmanes ha fet augmentar de manera cosiderable la pressió assistencial. La principal conseqüència de tenir les plantes especialitzades i les Unitats de Cures Intensives gairebé al límit és que s’han d’aturar de programar altres activitats hospitalaries. SIMEBAL explica que aquets dos hospitals aturen, de moment, les cirúrgies programades no urgents.

Per poder ampliar la capacitat de les UCIs, les plantes o obrir més sales dedicades als malalts, es necessita més personal. Aquest és el reclam que fan els sindicats mèdics i d’infermeria, que atribueixen la manca de professionals actual a una inadequada organització.

Des del Sindicat Mèdic de les Balears demanen a la població que limiti la seva activitat social. Mentre que creuen que les restriccions anunciades per part del Govern autònomic no s’ajusten a la greu situació actual.

 

28/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris