X

La Conselleria de Salut recomana no sortir de casa la Nit de Cap d’Any

Mallorca registra aquests dies la incidència per COVID-19 més elevada des que es va iniciar la pandèmia

30/12/2020

La Conselleria de Salut recomana no sortir de casa la Nit de Cap d’Any

Mallorca registra aquests dies la incidència per COVID-19 més elevada des que es va iniciar la pandèmia. És de 641.9 casos per cada 100.000 habitants. Per això, la Conselleria de Salut ha recomanat no sortir de casa la Nit de Cap d’Any. És evident, diuen, que les festes com les del Pont de desembre passen factura. Per això, demanen que es compleixin les normes.

La Conselleria de Salut i Consum vol enviar un missatge a tota la població de Mallorca que extremin els contactes i que evitin qualsevol tipus de celebració social, que no siguin persones convivents o grups bimbolles, per celebrar la nit de Cap d’Any. La situació actualment a l’illa de Mallorca és d’extrema gravetat, amb 5.752 persones contagies en els darrers 14 dies, segons el darrer informe elaborat pel Servei balear d’Epidemiologia, el que estableix una incidència de 641,9 casos per cada 100.000 habitants, un nivell que multiplica per 13 els casos establerts per l’Organització Mundial de la Salut per establir una situació de risc.

L’evidència ha demostrat que les festivitats, com va passar després del pont del 12 d’octubre, el de l’1 de novembre o el del 6-8 de desembre, comporten un augment de contagis dies després, a causa de la major mobilitat i de l’increment de contactes socials que es produeixen. En aquests moments, ens trobem en l’equador de les festes nadalenques i per tant, es de preveure un empitjorament de la situació si no es compleixen estrictament amb les mesures de prevenció.

L’increment de casos dels darrers dies s’ha traduït en una forta pressió assistencial que ha obligat a limitar l’activitat quirúrgica als hospitals de Son Espases, Son Llàtzer i Inca. A Mallorca aquest dimecres, segons la darrera actualització facilitada pel Servei de Salut, hi ha 77 persones ingressades a les Unitas de Cures Intensives, així com altres 321 hospitalitzades a diverses plantes hospitalàries. A més, altres 7.101 persones superen la malaltia als seus domicilis, sota supervisió dels serveis d’atenció primària.

30/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris