X

Els nous propietaris de l’Hotel Formentor preveuen invertir 35 milions d’euros en la seva reforma

Emin Capital assegura que la compra compta amb el vist-i-plau de tres bancs i sortirà endavant "sense cap dubte"

31/12/2020

Els nous propietaris de l’Hotel Formentor preveuen invertir 35 milions d’euros en la seva reforma

La inversió en la compra i remodelació de l’Hotel Formentor s’elevarà finalment fins als 200 milions d’euros, segons han confirmat a IB3 Ràdio els nous propietaris de l’establiment, el fons d’inversions Emin Capital, que el vol convertir en el segon hotel de luxe a Espanya de la cadena canadenca Four Seasons. Per això han contractat l’arquitecte Carlos Lamela i els interioristes francesos Gilles & Boissier, que s’encarregaran del projecte de reforma.

Un projecte que costa 15 milions d’euros, als quals se n’afegeixen 20 milions més per a l’execució de les obres. El preu d’adquisició de l’hotel, com ja es va anunciar, és de 165 milions.
L’operació està tancada i ha estat validada per tres entitats financeres, segons afirma el director de Comunicació d’Emin, Sergio Azcona.

El Grup Barceló va anunciar fa un parell de setmanes la venda de l’Hotel Formentor, en fer-se’n efectiva l’opció de compra que es va pactar el 2019. Tot i que no en volen donar detalls, els doblers que destina el fons Emin a aquesta operació procedeixen del capital de diversos inversors, principalment de les anomenades “family offices”, que tenen com a objectiu la transferència de patrimoni entre generacions i que inverteixen en diferents sectors, a banda de l’immobiliari. Azcona assegura que analitzen altres possibles operacions de compra a les Balears.

Operació fallida a Barcelona

Emin Capital és una empresa fundada per Jordi Badia, que al 2013 va anunciar la compra de la Torre Agbar per 250 milions per transformar-la en un hotel de 5 estrelles per a la cadena Hyatt Hotels. Un projecte que no va arribar a prosperar, segons Azcona, perquè “la batlessa de Barcelona (Ada Colau) no va donar la llicència turística que es necessitava”.

El director de Comunicació d’Emin Capital reitera que, en aquest cas, la reforma de l’Hotel Formentor té el vist-i-plau de l’Ajuntament de Pollença; “l’hotel està comprat, l’Ajuntament està amb noltros al cent per cent i l’operació sortirà endavant sense cap dubte”, afirma. Garanteix que es tracta d’un projecte sostenible i que reforçarà la protecció de l’entorn de la zona, en contra de les crítiques dels ecologistes. El GOB sosté que la llicència per reformar l’establiment podria incomplir la normativa vigent. Tot i disposar de l’autorització municipal preceptiva, encara no hi ha data d’inici de les obres, que tenen previst durar dos anys.

31/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris