X

Salut comença diumenge un cribratge a la Zona Bàsica de Salut de Son Serra-La Vileta de Palma

La mesura afecta a més de 27.000 residents i durarà 6 dies

31/12/2020

Salut comença diumenge un cribratge a la Zona Bàsica de Salut de Son Serra-La Vileta de Palma

La Central de Coordinació COVID-19 de la Conselleria de Salut va rastrejar ahir 562 nous casos positius, la qual cosa representa la xifra més alta assolida fins el moment. Dels nous positius d’ahir se’n derivaren gairebé 1.000 contactes estrets. Totes les persones contactades reben indicacions per dur a terme el corresponen aïllament i quarantena, cosa la qual serveix per rompre les cadenes de transmissió del virus.

Un total de 15 nous professionals s’han incorporat a la CCCovid durant els darrers dies. A més, s’han reorganitzat una sèrie de processos en relació al rastreig, el que ha permès duplicar l’eficiència del mateix durant les últimes setmanes. Es preveu que dia 11 de gener s’incorporin 50 nous rastrejadors. Més de 300 professionals de la Conselleria de Salut es dediquen al rastreig, tasca per a la qual es compta amb el suport de personal de l’exèrcit.

La Conselleria de Salut i Consum, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palma, durà a terme a partir de dia 3 de gener un nou cribratge a la Zona Bàsica de Salut Son Serra-Vileta que afecta al terme municipal de Palma per a prevenir la propagació de la COVID-19. La mesura afecta a més de 27.000 residents. Han de dur el DNI i ser major de 16 anys.

La zona s’ha dividit en dos àmbits: un cribratge es farà als barris de Son Roca i Son Ximelis i l’altra, a la resta de la zona bàsica, és a dir, als barris de Son Xigala, Son Serra-La Vileta, Los Almendros-Son Pacs, Son Flor, Son Peretó, Son Rapinya, Son Vida i Son Anglada. Queda establert de la següent forma:

  • Barris de Son Roca i Son Ximelis: el cribratge es farà al CEIP Anselm Turmeda i tindrà una durada de tres dies: començarà el 3 de gener i acabarà el 5 de gener. L’horari serà de 9 a 18 hores. Dia 3 hi han d’anar els residents a Son Ximelis; dia 4, els de Son Roca i dia 5, els d’ambdós barris que no hagin acudit els dies que estaven citats.
  • Resta de la zona bàsica: el filtratge es farà al poliesportiu de Son Cotoner. Hi podran anar els residents que tinguin com a centre de salut de referència el de Son Serra-La Vileta. Es farà durant tres dies, del 7 a les 12.00 hores, fins el 9 de gener.

31/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris