X

Noves ajudes per incentivar l’eficiència energètica a Menorca

L'Oficina de l'Energia ha atès 200 consultes de particulars des que es va posar en marxa

02/01/2021

Noves ajudes per incentivar l’eficiència energètica a Menorca

Segons el Ministeri de Transició Ecològica les llars particulars suposen un 9% del total de les emissions de CO2 de l’Estat. Amb l’objectiu de davallar aquesta xifra el Govern ha convocat una subvenció que incentivi la millora de l’eficiència energètica als edificis, sobretot als construïts abans del 2007.

Estufes com les de pèl·lets són algunes de les opcions preferides avui dia pels consumidors per davallar el consum i la contaminació a l’hora d’escalfar casa nostra. Una millora que optaria a ser subvencionada amb entre un 25 i un 35 % del seu cost, igual que la millora de tancaments de portes i finestres o aïllament de murs. L’enllumenat podrà aconseguir fins a un 15%. Com més es millori la qualificació energètica de la llar més subvenció es rebrà.

Per facilitat l’elecció de la millora i tramitar-ne la sol·licitud, a Menorca el Consell posa a disposició dels ciutadans, però també dels professionals, entitats i altres administracions l’Oficina de l’energia, que ofereix també altres serveis com ajudar-nos a reduir la factura de l’electricitat.

A finals de febrer l’oficina complirà un any. En aquests deu mesos ja ha atès 200 consultes de particulars a més de seguir amb la feina interna d’ajudar a impulsar projectes del Consell de Menorca i assessorar els ajuntaments de l’illa en els seus propis projectes.

02/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris