X

Col·lapse de cotxes a Escorca arran dels talls a la carretera de la Serra

El batle d'Escorca, Toni Solivelles, ha demanat ajuda al Govern i un informador, davant els riscos de contagi que pot provocar aquesta situació

03/01/2021

Col·lapse de cotxes a Escorca arran dels talls a la carretera de la Serra

Col·lapse de cotxes a Lluc aquest diumenge

Situació molt complicada a les carreteres d’Escorca. Avui dematí s’ha produït un embós, que començava poc abans del Mirador de Pedra en Sec i arribava a Lluc. La conseqüència? Molta gent que pujava per veure la neu ha arribat tard, perquè ja estava fosa en aquestes cotes.

El batle d’Escorca, Toni Solivellas, ha denunciat el col·lapse dels cotxes de les persones que han pujat aquest diumenge a la Serra de Tramuntana per veure la neu. Solivellas ha demanat ajuda al Govern davant els riscos i el perill que pot provocar aquesta situació. “Acab d’informar l’112 que, amb la carretera tancada a partir del Coll de sa Batalla, ja no caben més vehicles a la zona de la Vall de Lluc”, ha alertat Solivellas en el seu compte de Twitter a les 10.50 hores.

“Això es converteix en una cosa un poc perillosa perquè les carreteres queden saturades i si hi hagués qualsevol emergència o fes una nevada, ja que els temps canvia aviat a la muntanya, molta gent quedaria atrapada. Per això nosaltres demanam que hi hagi un protocol d’actuació i de coordinació”, ha declarat Solivelles.

L’edil afegeix que els cotxes estan aturats a la carretera Dt.-10 i que el municipi només compta amb un policia local. Per aquest motiu, el batle ha demanat al Govern si té disponible algun informador perquè expliqui les mesures de prevenció de la Covid-19 i així es pugui controlar la situació.

Ahir horabaixa Solivellas ja va denunciar que aquesta situació es repeteix any rere any quan neva. Per això reclama al Govern un protocol per controlar la situació cada vegada que hi ha una forta nevada.

El Govern ha assegurat que hi havia informadors per les zones d’àrees recreatives i d’acampades, “però ni d’Emergències, ni de Delegació de Govern, ni d’Administracions Públiques, ni ningú més ens ha telefonat”, ha dit el batle d’Escorca, qui ha assegurat que ha hagut de cridar l’112 per explicar la situació.

En aquests moments continua tancada la carretera de la Serra (Ma-10) des del km 29 al 45 en ambdós sentits. Ahir dissabte ja es va tancar i avui ho han tornat a fer per acumulació de neu a la via i per precaució davant l’arribada de centenars de cotxes de curiosos. Des de les 6 del matí d’aquest diumenge, els agents avaluen l’estat de la via per mirar d’obrir-la novament al trànsit.

L’AEMET ha activat per aquest diumenge el risc groc per baixes temperatures a l’interior, migjorn i llevant de Mallorca. La mínima prevista és d’un grau sota zero.


Consulta aquí tota la informació sobre l’estat de carreteres

 

03/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris