X

Comencen a vacunar els residents i treballadors del geriàtric municipal de Maó

És la darrera residència de Menorca on s'inicia la vacunació, ja que s'hi havia detectat un positiu

02/01/2021

Comencen a vacunar els residents i treballadors del geriàtric municipal de Maó

Aquest dissabte s’han començat a vacunar els residents i treballadors de l’única de les residències geriàtriques de Menorca on encara no s’havia iniciat l’operatiu per injectar el vaccí contra la Covid-19. És la residència municipal de Maó i no se’ls ha pogut començar a vacunar fins ara perquè s’hi havia detectat un positiu. Però dia 30 de desembre s’hi va fer la darrera anàlisi i el resultat ha estat negatiu.

Ja sense cap cas, dissabte matí s’han vacunat 32 usuaris i 19 treballadors. Les dates per a completar la vacunació en aquesta residència assistida de Maó encara no s’han tancat, ja que es decidiran en funció del nou filtratge que es farà dijous. De moment, a aquesta administració de les 51 primeres dosis al centre maonès s’hi han d’afegir les 456 que es van posar dimecres.

Amb aquestes noves vacunacions a Menorca ja s’han injectat el 52% de les 975 dosis de la vacuna contra la Covid-19 que van arribar a l’Illa dia 29 de desembre i que haurien de començar a protegir els col·lectis més vulnerables, els usuaris de les residències de gent gran, i els professionals que hi treballen. Uns usuaris, el 91 per cent dels quals ha decidit (ells o els seus tutors legals) vacunar-se; mentre que entre els treballadors el percentatge ha anat creixent fins a situar-se en el 68% a dia 31 de desembre. Dilluns, continuarà la campanya per vacunar els més de 60 treballadors que queden entre els que ho han demanat.

Tot plegat mentre l’Àrea de Salut de Menorca informa que en els dos darrers dies s’han detectat 19 nous positius; tots ells confinats a casa seva i en seguiment per les UVAC.

02/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris