X

El doble repte de Benestar Social durant el 2020: protegir els vulnerables i incrementar els ajuts

La consellera menorquina repassa l'any i també destaca el nou pis per a víctimes de violència masclista

03/01/2021

El doble repte de Benestar Social durant el 2020: protegir els vulnerables i incrementar els ajuts

Els efectes de la pandèmia van força més enllà de l’àmbit sanitari. A totes les administracions, els departaments de Benestar Social han hagut fer mans i mànigues per donar-hi resposta. A Menorca el Consell ha hagut de protegir la salut dels usuaris de geriàtrics i de la Fundació de Discapacitats i intentar donar resposta a l’elevada demanda d’ajuts.

El 2020 va arrencar a Menorca amb el cas de presumpta corrupció de menors que es trobaven sota la tutela del Consell Insular. Un cas que va generar una important polèmica i que va dur a la institució a personar-se, a principis de març, com a acusació particular. Però quan encara no s’havia tancat aquesta crisi, va arribar la pandèmia i els seus efectes van modificar tota la planificació de l’Àrea de Benestar Social.

Un mes i mig després de començar el confinament, per Sant Jordi, Càritas Menorca ja exposava que havia augmentat un 25% el nombre de famílies a les quals donaven aliments i que també s’incrementaven les peticions d’ajut per pagar lloguers i serveis bàsics. El Consell reaccionava aportant un milió d’euros per fer front a l’emergència social amb partides destinades ajuntaments i entitats com la mateixa Càritas i Creu Roja i, entre altres mesures, reforçant l’atenció als usuaris de la Teleassistència i dels centres residencials de majors i de persones amb discapacitat.

Un altre dels problemes socials que ha incrementat els casos durant la pandèmia han estat la violència masclista. Precisament per afrontar les conseqüències d’aquesta xacra social, la consellera destaca com una fita la recent cessió per part de l’Ajuntament de Maó d’un pis pont per poder atendre les víctimes i els seus fills.

03/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris