X

2.195 persones a les Illes ja s’han vacunat contra la covid-19

La campanya de vacunació va començar a Mallorca fa una setmana

03/01/2021

2.195 persones a les Illes ja s’han vacunat contra la covid-19

A Mallorca, les residències de gent gran on el vaccí s’administra a usuaris i personal han estat les primeres a rebre-la . D’aquesta manera, ja són 2.195 les persones que s’han vacunat contra la covid-19 a les Illes.  L’excepció ha estat Eivissa, que va detectar un positiu a un geriàtric, amb la qual cosa les vacunes es posaran a partir de demà.

Avelina va ser la primera, i de llavors ençà, un total de 2.194 persones més de residències de les Illes ja s’han aplicat la primera dosi de la vacuna de Pzifer. A Mallorca s’han vacunat 1.058 usuaris, un 89 per cent dels que estava previst que ho fessin. I un total de 656 professionals, un 63 per cent dels prevists. A Menorca, se n’han vacunat 481 persones, i el percentatge és menor que a Mallorca: un 78 per cent dels usuaris, i, atenció, només un 38 per cent dels professionals. A Eivissa el dispositiu previst inicialment es va haver d’ajornar per un positiu a una residència, però en principi ja està tot correcte perquè la vacunació comenci demà. En l’àmbit estatal, Sanitat no dóna xifres de totals vacunats perquè assegura que cada Comunitat és qui du els seus comptes.

Així ha anat la primera setmana, i això no té aturall, perquè demà arrancarà la segona. I també aquesta setmana arribarà un moment clau: dia 6 de gener, l’Agència Europea del Medicament decidirà si dóna el vistiplau a l’antídot de Moderna. Tot apunta que serà un Sí, i això suposaria una gran passa: segons la directora general de Salut Pública del govern estatal, Pilar Aparicio, l’Estat subministraria ambdues vacunes, la de Pfizer i la de Moderna, indistintament perquè són igual d’eficaces, i s’aplicarà una o l’altra depenent de la logística. En aquest sentit, Aparicio ha assegurat que confia que no es tornin a repetir els retards que hi ha hagut en els repartiments, tots deguts a, justament, un problema de logística.

03/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris