X

El Govern lliurarà 115 HPO a Mallorca el 2021

S'estan construint a Palma, Inca i Calvià. Aquest 2021 en construiran 75 més a municipis com Manacor, Son Servera i Santanyí

04/01/2021

El Govern lliurarà 115 HPO a Mallorca el 2021

El Govern preveu que enguany quedin enllestits 115 habitatges de protecció oficial. Unes finques que ara mateix s’estan construint a Palma, Inca i Calvià. A més, aquest 2021 en continuaran les obres d’altres 75 a municipis com Manacor, Son Servera i Santanyí.

L’any 2020 conclou amb 200 nous habitatges en construcció en diferents municipis de l’illa. D’aquests, el Govern preveu lliurar-ne més de la meitat, uns 115, enguany a Palma, Inca i Calvià. A més d’aquests, la conselleria d’Habitatge explica que enguany es preveu que es comencin a construir 125 habitatges més a Marratxí, Sant Llorenç i Santa Margalida, entre d’altres.

Un dels municipis on enguany es lliuraran gairebé 50 habitatges és Calvià. Concretament a Magaluf. Des de l’any 2006 no s’havia fet cap inversió en aquest sentit. N’hi ha 99 més que estan en fase de licitació a Santa Ponça.

Dels 48 habitatges que es construeixen a Magaluf, la meitat, 24, els edifica directament el consistori. Unes obres a les quals destina 14 milions d’euros. La tinenta de batle de Cohesió social i responsable d’habitatge, Nati Francès, assegura que és una necessitat que al municipi hi hagi més oferta d’habitatge. Explica que els preus del lloguer no estan ajustats a la realitat del municipi.

Dins l’oferta d’habitatge, Francès assegura que s’han de potenciar tres modalitats. El lloguer, el lloguer amb opció a compra i la compra. La tinenta de batle desmenteix la idea que aquests habitatges són principalment per a persones en risc d’exclusió social.

Les obres per a les construccions de Magaluf varen començar fa 3 mesos i tenen un termini d’execució de 15 mesos. Pel que fa als habitatges a Santa Ponça, estan en procés de licitació.

04/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris