X

Escòcia i Anglaterra tornen al confinament estricte per l’augment de contagis

Els ciutadans només podran sortir de casa per fer feina, fer exercici o comprar béns de primera necessitat

05/01/2021

Escòcia i Anglaterra tornen al confinament estricte per l’augment de contagis

Escòcia i Anglaterra tornen al confinament estricte després de l’augment de contagis de les darreres setmanes. La decisió s’ha pres aquest dilluns. A partir d’ara, els ciutadans només podran sortir de casa per fer feina, fer exercici o comprar béns de primera necessitat.

A Escòcia, de moment no s’han establert franges horàries per sortir al carrer, però sí que s’ha decidit que els col·legis romanguin tancats fins al dia primer de febrer per a la majoria dels alumnes. A més, només es podrà sortir del país per causes justificades.

I a Anglaterra, el primer ministre, Boris Johnson, ha anunciat el confinament total el mateix dia en què el Regne Unit ha registrat un rècord històric d’infeccions diàries de Covid-19. Aquest dilluns, hi ha hagut 58.784 nous contagis, una xifra que preocupa més encara per la nova variant de coronavirus detectada fa dues setmanes. Les restriccions a Anglaterra, que també mantendrà els col·legis tancats, començaran demà i s’allargaran fins al 15 de febrer.

A Gal·les no s’ha decretat el confinament domiciliari, però sí que es tancaran els col·legis i universitats almanco fins al 18 de gener.

Segons el primer ministre, les noves mesures, similars a les del confinament del mes de març, tenen com a objectiu evitar el desbordament dels hospitals.

05/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris