X

Salut intervé la residència Domus Vi Costa d’en Blanes per un brot que afecta la meitat dels usuaris

Des de l'inici de la pandèmia Salut ha intervingut 13 geriàtrics a les illes, la majoria durant la segona onada

05/01/2021

Salut intervé la residència Domus Vi Costa d’en Blanes per un brot que afecta la meitat dels usuaris

55 dels 110 usuaris de la residència Domus Vi Costa d’en Blanes estan contagiats per Covid-19. També 14 dels treballadors que hi fan feina. Un brot que es va detectar després que tres professionals donessin positiu en un filtratge quinzenal i pocs dies després que els residents rebessin la primera dosi de la vacuna de Pfzier-Biontech, sense assolir encara la immunitat.

Segons la Conselleria de Salut, les mesures que s’han adoptat per frenar-hi la propagació de la malaltia han estat insuficients i, per això, han decidit intervenir el centre, almanco durant 20 dies. Una coordinadora sanitària de l’IB-Salut en controlarà la gestió assistencial relacionada amb la Covid-19; i la titularitat, l’equip directiu, els treballadors i els usuaris es regiran per les seves instruccions.

34 dels residents contagiats ja han estat traslladats a diferents hospitals i a la residència sa Riera, gestionada per l’IMAS. Altres 21 romanen al centre i la resta, els 55 que no estan contagiats, estan aïllats perquè són contactes estrets.

Des de l’inici de la pandèmia Salut ha intervingut 13 geriàtrics a les illes, la majoria durant la segona onada. En aquest període també han intervingut tres residències per a persones amb discapacitat. Actualment, a més de la residència de la Costa d’en Blanes, també controlen la gestió relacionada amb la Covid-19 a la residència Domus Vi de Santanyí, la Sèniors del Port de Pollença i la Sèniors d’Inca.

05/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris