X

Neu a gairebé tota la Península

La matinada del Dia de Reis s'han registrat -34,1ºC a Clot del Tuc de la Llança, al Pirineu de Lleida, la temperatura més baixa mai enregistrada

06/01/2021

Neu a gairebé tota la Península

/EFE


Consulta aquí la previsió del Temps

Més enllà de les nevades i del fred rigorós que hem patit a les Illes aquests dies, la Península es prepara per, segurament, un dels episodis de neu més importants de les darreres dècades.

Les previsions apunten cap a uns dies d’intenses nevades que poden afectar pràcticament a qualsevol banda de la meseta, i, per tant, també a ciutats molt poblades.

De fet, aquesta passada matinada de dia 6 ja s’han enregistrat temperatures mínimes clarament per davall dels -10ºC a diverses províncies i, fins i tot, s’ha arribat a assolir un valor realment extrem de -34,1ºC a Clot del Tuc de la Llança, al Pirineu de Lleida. Aquest valor suposa la temperatura més baixa mai enregistrada a l’Estat espanyol des que hi ha registres, superant els -32ºC de l’any 1956, també a Lleida.

Tot i això, també s’ha de dir que la ubicació d’aquesta estació està especialment pensada per captar grans acumulacions d’aire fred, ja que es troba a una vall pronunciada a més de 2.300m, i d’instal·lació recent.

De tota manera, és més que probable que les temperatures molt baixes continuin sent notícia tant a les illes com a la Península tant de dia com de nit, amb especial atenció a les nevades que puguin caure a bandes de l’interior i sud de la meseta, com a mínim fins ben entrada la setmana que ve.


Els Reis d’Orient gelen les Illes: mínimes de gairebé -4 graus aquesta matinada

06/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris