X

Javier Arranz: “Les trobades familiars i socials han de desaparèixer de la nostra ment”

1.097 nous casos des d'aquest dimarts i tres morts més a les residències Domusvi Alcudia, Santanyi i Seniors Pollença

07/01/2021

Javier Arranz: “Les trobades familiars i socials han de desaparèixer de la nostra ment”

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha tornat a fer aquest dijous una crida a la responsabilitat. “Les trobades familiars i socials han de desaparèixer de la nostra ment. Hem d’oblidar Sant Antoni, i els foguerons no han d’existir”, ha dit en roda de premsa.

Les Balears superen els 39.000 contagis de Covid. Aquest dijous la Conselleria de Salut ha notificat 1.097 nous casos des d’aquest dimarts. Avui ha ha 30.000 persones curades, són 372 més que dimarts. Avui, sortosament, el total de morts es manté en 481 persones, però hi ha tres morts més a les residències Domusvi Alcudia, Santanyi i seniors Pollença. Ara mateix hi ha 8.560 casos actius, persones que passen la malaltia.


1.097 nous casos de Covid-19 des d’aquest dimarts

Arranz ha assegurat que es prendran “mesures realment contundents” en els pròxims dies si continua l’augment de la covid-19 a les Illes i no s’aconsegueix una estabilització de la pandèmia.

En roda de premsa, Arranz ha apel·lat a la “responsabilitat” de cada ciutadà i ha demanat evitar qualsevol tipus de celebració de festes tradicionals com Sant Antoni o Sant Sebastià. “Els foguerons no han d’existir”, ha afirmat el metge, que ha demanat que no hi hagi reunions amb altres persones si no és estrictament necessari i, si és el cas, en grups molt reduïts.

Tampoc s’ha de sortir de casa, excepte per a fer tasques essencials com treballar, anar al supermercat o a la farmàcia, ha demanat.

El moment actual és “molt inestable”, ha insistit Arranz, que no ha avançat quines mesures es podrien prendre, però sí que seran “molt difícils de prendre i d’aplicar”.

El portaveu no ha descartat el confinament perimetral de Palma, però aquesta mesura, ha reconegut, és “més complicada” d’aplicar en un municipi tan gran com Ciutat. L’objectiu últim d’una decisió així és que sigui efectiva des del punt de vista sanitari i factible econòmicament.

Després de les festes de Nadal i Cap d’Any, la pandèmia s’ha accelerat a Eivissa i s’ha estabilitzat un “poc” a Mallorca i Menorca, però hi haurà més casos per la festa dels Reis Mags, ha avançat Arranz, que és partidari d’augmentar les mesures restrictives, una decisió que correspon al Govern, ha puntualitzat.

En altres països i territoris, ha continuat, s’ha tancat al “cent per cent” l’hostaleria, gimnasos, llocs on la gent pugui concentrar-se i activitats no essencials.

Encara que, ara com ara, els hospitals de Balears no estan saturats, “sí que estem molt preocupats” davant la possibilitat que continuï la propagació del virus perquè els recursos sanitaris “tenen un límit”, ha dit.

07/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris