X

Facebook i Twitter suspenen els comptes de Trump després de l’assalt al Capitoli

Mark Zuckerberg, CEO de Facebook, critica que el president utilitzi ara la seva xarxa social "per incitar a la insurrecció violenta contra un govern elegit democràticament"

07/01/2021

Facebook i Twitter suspenen els comptes de Trump després de l’assalt al Capitoli

Xarxes socials com Twitter o Facebook han pres una iniciativa gairebé inèdita en la seva existència després de decidir en les darreres hores bloquejar els comptes del president sortint dels EUA, Donald Trump, després de l’assalt al Capitoli a Washington.


El Congrés dels EUA confirma la victòria de Biden mentre Trump promet una “transició ordenada”
Els líders internacionals condemnen l’atac al Capitoli

“Els impactants esdeveniments de les darreres 24 hores demostren clarament que el president Donald Trump té la intenció d’utilitzar el seu temps restant al càrrec per minar la transició pacífica i lícita del poder al seu successor elegit, Joe Biden”, ha explicat el CEO de Facebook, Mark Zuckerberg, en una publicació al seu perfil en què ha assegurat que suspenen el perfil de Trump a Facebook i Instagram “de manera indefinida i, com a mínim, durant les properes dues setmanes fins que es completi la transició pacífica del poder”.

Zuckerberg ha reconegut que en els darrers anys han permès que Trump utilitzi la seva plataforma “d’acord amb les nostres pròpies regles, de vegades eliminant contingut o etiquetant les seves publicacions quan infringeixen les nostres polítiques”. Ha explicat que ho han fet “perquè creiem que el públic té dret a un accés el més ampli possible al discurs polític, fins i tot al discurs controvertit”. Però ara critica que “el context actual és fonamentalment diferent, ja que implica l’ús de la nostra plataforma per incitar a la insurrecció violenta contra un govern elegit democràticament”.

07/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris