X

17 casos positius al filtratge de Son Serra-La Vileta de Palma

Aquesta és una de les zones amb una major incidència de coronavirus de Balears, amb 922 casos per 100.000 habitants els darrers 14 dies

07/01/2021

17 casos positius al filtratge de Son Serra-La Vileta de Palma

795 persones s’han fet aquest dijous la prova ràpida d’antígens al poliesportiu de La Salle de Palma. Durant el filtratge massiu, que afecta la zona de La Vileta i Son Rapinya, s’han detectat 17 casos positius. Molts dels veïnats que hi han participat ho han fet, diuen, per solidaritat amb els altres i per prevenció.

Els tests ràpids d’antígens permeten conèixer els resultats en 15 minuts. I la sensació dels qui se l’han feta és “molt tranquil·la” després de descartar que pateixen la malaltia.

L’afluència de gent ha estat constant durant tot el dia. Això tot i la pluja, el fred i el canvi d’ubicació de darrera hora. El filtratge s’havia de fer al poliesportiu de Son Cotoner, però després de rebre queixes veïnals, l’Ajuntament va decidir ahir dimecres vespre fer-lo al poliesportiu de La Salle. Això no ha evitat que hi hagués cues des de primera hora.

El filtratge continuarà demà divendres i dissabte entre les 09.00 hores i les 18.00 hores. Estan cridats a fer-se les proves 20.000 ciutadans que resideixen a la zona bàsica de salut Son Serra-La Vileta, una de les que presenta major incidència de la Covid-19 a les Balears, amb 922 casos per cada 100.000 habitants.

La zona s’ha dividit en dos àmbits: un cribratge es va fer als barris de Son Roca i Son Ximelis, que va acabar amb 1.295 persones i 13 positius, i des d’avui i fins dissabte es fa a la resta de la zona bàsica, que dona servei als barris de Son Xigala, Son Serra-La Vileta, Los Almendros-Son Pacs, Son Flor, Son Peretó, Son Rapinya, Son Vida i Son Anglada. Els participants han de ser majors de 16 anys. No cal cita prèvia, però sí que han de dur el DNI.

07/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris