X

Tornada a les aules amb normalitat

Els docents demanen més proves PCR per evitar la propagació dels contagis

08/01/2021

Tornada a les aules amb normalitat

Les escoles han reprès les classes després de les vacances de Nadal amb normalitat. La normativa que obliga els centres a ventilar les aules, suposa ara, que ha començat el fred de veres, un inconvenient per als alumnes i mestres i recomanen als pares que els nins vagin a l’escola ben abrigats. Els centres però, són concients que s’han de respectar les mesures sanitàries per evitar contagis.

La Conselleria d’Educació ha dit avui, que tot i l’enduriment de les restriccions per alguns sectors, els centres es mantenen en l’escenari B de semipresencialitat, això vol dir, que de moment les escoles continuaran obertes.

Els mestres, diuen que en cas d’haver de tornar a fer classes en línia, ara estàn més preparats i tenen més planifiació que a principi de curs. Això sí, demanen que se’ls facin més proves PCR per frenar possibles cadenes de contagis.

Corregudes, cares de son i molta roba d’abric en aquesta tornada progressiva a les aules després de Nadal. El conseller Martí March ha advertit que aquest segon trimestre de curs serà molt complicat haver de compaginar les portes i finestres obertes de les aules amb les temperatures gèlides del primer trimestre de l’any. És per això que alguns centres educatius han aconsellat a les famílies que els infants vagin a classe més abrigats.

L’augment significatiu dels contagis dins l’àmbit familiar aquests darrers dies i el compliment de les instruccions d’Educació fan que aquest segons trimestre de curs escolar sigui complicat.

Els sindicats majoritaris de l’ensenyament públic coincideixen en el fet que s’haurien d’haver fet proves de detecció als docents abans de la tornada a les aules, i també esperen que tenguin capacitat d’adaptació si hi ha un canvi sobtat d’escenari.

La Conselleria d’Educació afirma que la tornada a l’escola s’ha fet sense cap incident i que ja s’han produït les substitucions de docents necessaris. Dilluns que ve tornaran a classe els alumnes de 120 centres educatius de les Illes.

Informen Maria Antònia Buades i Aina Gutiérrez

08/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris