X

Una empresa detecta un centenar de possibles propietaris de lloguer turístic il·legal a Menorca

Contractada pel Consell com a prova pilot, l'administració ha decidit donar-li continuïtat

08/01/2021

Una empresa detecta un centenar de possibles propietaris de lloguer turístic il·legal a Menorca

Des que el 2017 es va regular el lloguer turístic, el Consell de Menorca ha obert 48 expedients sancionadors a propietaris que comercialitzaven habitatges sense permís (un el 2017, dos al 2018; vint-i-nou el 2019 i setze l’any passat) i ha imposat 44 multes.

El Consell va descobrir el 2019 gairebé 2.000 anuncis fraudulents de lloguer turístic a diversos portals web i a principis de l’any passat va detectar 300 habitatges amb irregularitats.

Per poder identificar els qui no compleixen la normativa, al juny va començar una prova pilot i va contractar l’empresa Harmari, especialitzada en monitoritzar i identificar a través d’Internet tots aquells habitatges d’ús turístic que no compleixin amb la legalitat.

Pels qui sí que la compleixen amb la normativa, també hi ha un altre web on els clients podran verificar la situació dels immobles que s’ofereixen en lloguer turístic. El Consell de Menorca vol obrir-la amb vista a la temporada turística i en aquests moments estan fent feina amb els propietaris i explotadors per evitar errors.

08/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris