X

Filomena comença a descarregar amb força a l’interior peninsular

Està previst que el centre peninsular, les dues messetes i la conca de l'Ebre, rebin la pitjor part del temporal

08/01/2021

Filomena comença a descarregar amb força a l’interior peninsular

Filomena ha començat a descarregar amb força a Madrid. L’estampa emblanquinada d’avui horabaixa ha fet que molta gent sortís al carrer i als parcs de la ciutat, tot i que l’ajuntament ho desaconsella. El trànsit comença a complicar-se i, de fet, ja hi ha almanco 300 carreteres principals tallades arreu del país. Està previst que el centre peninsular, les dues messetes i la conca de l’Ebre, rebin la pitjor part del temporal.

Toledo és un dels punts on s’esperen acumulacions de fins a 20 centímetres en 24 hores. Durant tot el dia hi ha nevat i per veure la ciutat de postal, molts s’hi han passejat ben preparats.

La diversió d’alguns contrasta amb situacions complicades. A Villena, més de 300 camions hi han quedat atrapats i han estat atesos per la Creu Roja.

El temporal s’allargarà durant el cap de setmana i avançarà cap a la meitat nord del país. A Estella, Navarra, ja fa dies que pateixen les conseqüències de la neu.

Circular, caminar, tot es complica. Però tot i això, n’hi ha que encara s’animen a fer quilòmetres per anar a jugar amb la neu. Protecció Civil recorda que el risc és extrem a moltes províncies i demana no sortir de casa.

El govern disposa de 1300 llevaneus per fer front a la situació durant el cap de setmana. De ben segur, Filomena quedarà a la memòria de molts com una borrasca històrica.

08/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris