X

23 vols cancel·lats als aeroports de les Illes pel tancament de l’aeroport de Barajas

L'aeroport de Madrid ha paralitzat totes les operacions previstes per aquest dissabte a causa de la previsió de neu i de mal temps

09/01/2021

23 vols cancel·lats als aeroports de les Illes pel tancament de l’aeroport de Barajas

Aeroport de Palma (Imatge d'arxiu)

Els aeroports de Palma, Eivissa i Maó han suspès aquest dissabte 23 vols entre sortides i arribades que tenien previst operar amb Madrid a causa del tancament de Madrid Barajas Adolfo Suárez per la intensa nevada propiciada per la borrasca Filomena, la qual cosa dificulta la visibilitat i operativitat.

A Palma han estat cancel·lats aquest dissabte setze vols -8 sortides i 8 arribades-, quatre a Eivissa -2 sortides i 2 arribades- i dues a Menorca -una sortida i una arribada-.

A més, en el cas de Menorca també s’ha suspès el vol Maó-Madrid de demà diumenge a les set de demà. Aquesta nit se sabrà si l’aeroport madrileny estarà operatiu demà i si es reprèn la connectivitat entre Balears i la capital d’Espanya.

Aena ha informat d’aquesta decisió en el seu compte oficial de Twitter, en el qual assenyala que la decisió de tancar l’activitat a l’aeroport s’ha adoptat davant la previsió de neu de les pròximes hores i per seguretat. El gestor aeroportuari, que ha demanat als ciutadans que no es dirigeixin a l’aeroport, tornarà a informar sobre la situació a les 20.00 hores.

Son Sant Joan té previst operar aquest dissabte i diumenge 262 vols, 83 el d’Eivissa i 50 el de Menorca.

EL CENTRE DE MADRID COBERT DE NEU:

El centre de Madrid s’ha despertat amb mig metre de neu i amb carrers impracticables, també per la caiguda d’arbres. Cotxes circulant amb cadenes i ciutadans amb esquís han estat algunes de les insòlites imatges que s’han pogut veure aquest dissabte.

Al barri de Fuencarral, els arbres han caigut pel pes de la neu, fet que ha complicat encara més la circulació de vianants i de cotxes pels principals carrers.

“El paisatge és bonic , erò perillós. No és un joc, és perillós”, ha repetit el batle de Madrid, José Luís Martínez Almeida, qui ha explicat que la ciutat està bloquejada pels arbres caiguts, però també perquè hi ha perill que es desprenguin les cornises pel pes de la neu.

Almeida ha demanat a la ministra de Defensa, Margarita Robles, l’ajuda de l’Exèrcit per a començar a netejar els carrers quan deixi de nevar i la previsió de temperatures de -12 graus que s’esperen per als pròxims dies, ja que la neu gelada faria encara més complicada la mobilitat.

LA SITUACIÓ A LES CARRETERES:

Més de tres-centes persones estan atrapades a les carreteres de la comunitat per mor de la neu. Emergències Comunitat de Madrid 112 en col·laboració amb la Unitat Militar d’Emergència (UME), Bombers i Protecció Civil han alliberat aquesta nit a al voltant de mil conductors, que havien quedat atrapats dins els seus vehicles. A primera hora del matí, els serveis d’emergències continuen treballant per alliberar més persones que romanen atrapades a les  carreteres de la Comunitat de Madrid, en alerta vermella per nevades.

09/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris