X

Els batles dels municipis de la Serra demanen un protocol per evitar el col·lapse a les carreteres

El Govern s’ha compromés que Emergències iniciarà la redacció d’un nou protocol d’actuació, però també asseguren que serà a mitjan termini

09/01/2021

Els batles dels municipis de la Serra demanen un protocol per evitar el col·lapse a les carreteres

Carretera Ma-10 coberta de neu./ M. Àngels Obrador (El Temps IB3)

En comparació al cap de setmana passat, avui hi ha poca afluència de persones i vehicles a les carreteres de la serra de Tramuntana. El Consell de Mallorca i l’112 han fet una crida perquè, davant la situació de risc, la gent no hi pujàs. A més, la neu més propera a la carretera s’ha fos per l’augment de les temperatures i la pluja.

Tanmateix, els batles de la serra de Tramuntana continuen demanant al Govern la redacció d’un nou protocol per fer front a la saturació de les carreteres quan hi ha nevades o altres factors que fan augmentar el nombre de visitants.

“Emergències ha creat un grup de whatsapp en què hi som tots els batles, el Departament de Carreteres del Consell i la Guàrdia Civil de Trànsit. És una primera passa, però un nou protocol és necessari per evitar situacions de risc”, ha explicat Joan Rotger, batle de Selva.

“La situació que hi va haver el cap de setmana passat va ser molt mala de gestionar dins Caimari. L’embós de cotxes anava de dins el nucli de Caimari, passava per dins Selva, i arribava a Inca -diu Tòfol Barceló, regidor delegat de Caimari. La mobilitat de tot el poble se’n va veure afectada”.

El Govern s’ha compromés que Emergències iniciarà la redacció d’un nou protocol d’actuació, però també asseguren que serà a mitjan termini.

Mentrestant, en dies determinats es dispara l’afluència de persones a la serra. El confinament i la reducció de l’oferta d’oci afavoreix aquesta situació. “El cap de setmana passat, moltes de persones passaren per aquí i pareixia que no hi havien vengut mai. N’hi havia molts que no duien roba adequada, fins i tot vaig veure sabates de tacó”, explica Esperança Caimari, treballadora de la benzinera del Coll de la Batalla.


El Consell de Mallorca demana als ciutadans que evitin anar a la serra de Tramuntana

09/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris