X

Les noves restriccions a Mallorca no entraran en vigor fins al dimecres

La nova normativa entrarà en vigor el mateix dia que la d'Eivissa, que al nivell 4 reforçat d’alerta sanitària

11/01/2021

Les noves restriccions a Mallorca no entraran en vigor fins al dimecres

/EFE


Cues quilomètriques a Palma per accedir a les grans superfícies abans que tanquin 15 dies

Les noves resticcions de Mallorca entraran en vigor a les 00 hores d’aquest dimecres, i no a partir de dimarts com havia anunciat en un principi el Govern. Eivissa passarà al nivell 4 reforçat el mateix dia.

El Govern té previst implantar una sèrie de mesures de restricció amb l’objectiu de contenir l’onada de contagis de Covid-19 que s’ha produït després de les festes de Nadal. Entre elles, el tancament complet de bars i restaurants, tant en interiors com en exteriors, (recordem que fins ara podien romandre oberts fins a les 18h de l’horabaixa), i el tancament de les grans superfícies comercials amb una superfície superior als 700 m2. Els gimnasos també hauran de tancar. En el cas dels bars i restaurants, podran mantenir el servei a domicili i de menjar per endur-se’n.

S’exceptuaran d’aquesta restricció els supermercats i les àrees comercials d’alimentació i productes essencials situats a dins d’aquestes superfícies. Aquests sí que podran obrir, ben igual que la resta del petit i mitjà comerç, que podran fer-ho fins a les vuit del vespre, tal com estableix el decret vigent actualment. De moment, el confinament de Palma queda descartat.

Per la seva part, Eivissa passa també aquest dimecres, dia 13 de gener, al nivell 4 reforçat d’alerta sanitària.

Les dades epidemiològiques d’Eivissa en aquests moments “són alarmants”, segons ha assegurat el president Vicent Marí i s’ha pres aquesta decisió “per evitar que el sistema sanitari es col·lapsi”. La incidència acumulada és ara de 648 casos a 14 dies i de 439, a 7 dies per cada 100 mil habitants. Això vol dir que, de cada 100 contagis, 8 han d’ingressar a l’hospital i 1 entra a l’UCI.

Per aquest motiu, es recomana estar a casa amb el grup de convivència i només sortir per anar a treballar, assistir a centres escolars i fer les sortides imprescindibles.

Quant al toc de queda, aquest es mantindrà durant aquestes dues setmanes a les 22.00 hores. Mentrestant, l’activitat comercial no essencial es permetrà fins a les 20.00 hores.

11/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris