X

Suspeses les tradicionals beneïdes de sant Antoni

El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, suggereix a les parròquies canviar-ho per una pregària especial

11/01/2021

Suspeses les tradicionals beneïdes de sant Antoni

Imatge d'arxiu.

El Bisbat de Mallorca ha informat aquest dilluns de la suspensió de les tradicionals beneïdes de la festivitat de sant Antoni en tots els municipis i ha anunciat que la missa de sant Sebastià en la Seu serà amb un 30% d’aforament i en ella s’invocarà la intercessió del sant contra el coronavirus.

Davant la suspensió de les festes de sant Antoni i sant Sebastià que ha anunciat el Govern com a restricció contra la pandèmia de covid-19, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha realitzat diversos suggeriments als sacerdots, diaques i responsables de les parròquies per mitjà d’un comunicat que els ha enviat aquest matí.

Per la cancel·lació de les beneïdes en tots els municipis, el bisbe suggereix fer una oració de benedicció al final de la celebració de la missa de sant Antoni, demanant “protecció sobre tots els elements de la creació” i explicant el sentit que tenen les tradicionals benediccions.

El bisbe recorda en la missiva que aquest és l’acte central de la festa de sant Antoni, que se celebrarà amb el 30% de l’aforament de les esglésies i altres mesures sanitàries.

A més, l’oració de les Completes es durà a terme a porta tancada, sense públic, i amb la participació només dels celebrants, cantors i músics. En algun cas es retransmetran per televisió o altres mitjans audiovisuals.

Quant a la missa de sant Sebastià en la Seu, serà a les 10.30 hores el 20 de gener, també amb el 30% de l’aforament i el bisbe ha anunciat que resarà per tots els afectats per la pandèmia de covid-19 i invocarà la intercessió del patró de Palma, sant Sebastià, “com a advocat contra la pesta”


Completes de Sant Antoni a porta tancada i en streaming

11/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris