X

L’evolució ascendent de la pandèmia a Espanya és “conseqüència del nostre comportament”

La incidència acumulada per covid a Espanya es dispara fins a 435 per cada 100.000 habitants

11/01/2021

L’evolució ascendent de la pandèmia a Espanya és “conseqüència del nostre comportament”

El Ministeri de Sanitat ha notificat un increment de 85 punts, fins a 435, de la incidència acumulada en 14 dies per cada 100.000 habitants, i una ocupació de les UCIs del 26% (dos punts més), mentre que als hospitals ha pujat fins al 13,7%, enfront del 12,22 del passat divendres.

Un augment significatiu que, segons Fernando Simón, s’atribueix a què durant les festes de Nadal no ens hem comportat com tocava. El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries descarta la relació de l’augment de la incidència amb la presència de noves variants del virus. El cert és que es dispara la pressió als hospitals de l’Estat. La mitjana de llits ocupats és de gairebé el 14%, mentre que l’ocupació a les UCIs és del 26%.

Simón qui ha dit que l’evolució de la pandèmia es troba en fase “clarament ascendent i és una conseqüència del comportament dels darrers dies”. “Hem passat unes vacances millor del que hauríem d’haver fet i ara estem observant les conseqüències”, ha subratllat l’expert.

L’epidemiòleg ha augurat “setmanes complicada” (tres), amb les UCIs i els hospitals saturats i amb un repunt en el número de morts i ha confiat que la població “serà conscient del que ha passat i prou assenyada per a aplicar les mesures de control” perquè sinó, ha dit, el període d’increments de xifres es prolongarà almenys 15 dies més, respecte a la previsió.

També espera Simón que les mesures implementades per les comunitats des del dia 7 de gener aconsegueixin frenar aquesta expansió dels contagis, encara que creï que els seus resultats no es veuran fins a la setmana que ve.

Ha reconegut que encara que la vacunació que es desenvolupa a Espanya des del passat 27 de desembre és un “horitzó d’esperança”, ha advertit que fins dins d’un mes no s’haurà aconseguit vacunar a un milió de persones “com per a començar a pensar que progressivament s’anirà reduint la transmissió”.

11/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris