X

El convocant de la concentració a Palma, Víctor Sánchez: “M’ompl d’orgull que l’acte s’hagi fet viral en 24 hores”

Després de rebre una acta de sanció de la Policia Nacional, ha demanat reunir-se amb el Govern

12/01/2021

El convocant de la concentració a Palma, Víctor Sánchez: “M’ompl d’orgull que l’acte s’hagi fet viral en 24 hores”

La Policia Nacional ha aixecat acta al promotor de la concentració d’aquest dimarts a Palma contra les restriccions decretades pel Govern. El balanç provisional de la Policia és que s’hi han concentrat 4.000 persones en el moment àlgid de la manifestació i no s’ha produït cap detenció. En els pròxims dies, la Policia informarà si proposa per a sanció a altres persones.

Tot i la prohibició per part de la Delegació del Govern espanyol, la concentració s’ha celebrat aquest dimarts matí davant del Consolat de Mar on han participat milers de persones principalment del sector de la restauració per demanar ajudes econòmiques davant el tancament imminent de bars i restaurants a Mallorca i Eivissa. Mesures decretades pel Govern per frenar els contagis de covid.

A mesura que els manifestants han recorregut diversos carrers de Ciutat, el nombre d’assistents ha anat disminuint, segons ha informat la Policia. Finalment, la manifestació s’ha dissolt devers les 15.20 hores. Han cridat i han tallat carrers de Palma per demanar la dimissió de la presidenta balear Francina Armengol. Segons la Policia, hi ha hagut talls de trànsit en el Passeig Marítim i a les Avingudes.

Un dels principals convocants, Víctor Sánchez, ha assegurat a IB3 Notícies que “m’ompl d’orgull que la manifestació s’hagi fet viral en 24 hores”.

La sanció a organitzadors pot ser de 600 euros. Si es demostra desobediència a l’autoritat (infracció greu) per fer cas omís a les indicacions d’un agent de l’autoritat de dur correctament la mascareta, mantenir la distància, etc, la multa pot arribar als 2.000 euros.

La Delegació del Govern a les Illes Balears va prohibir ahir dilluns la concentració, prevista davant del Consolat de Mar a Palma, a partir de l’informe negatiu de l’autoritat sanitària, la direcció general de Salut Pública de les Balears, en què es destaca que la celebració d’aquesta reunió suposa “un risc molt alt” davant la situació epidemiològica actual a Mallorca.

Per la seva banda, CAEB Restauració ha explicat en un comunicat que “el que ha passat avui ja es veia vindre” i ha advertit que això “no ha fet més que començar”. La patronal també ha participat en la concentració davant la seu del Govern amb pancartes en què deien “Armengol, estem aqui farts de tu” com a mostra del “cansament, crispació i desesperació dels petits i mitjans empresaris de Mallorca”.

L’associació d’empresaris ha afirmat que no han convocat ni organitzat la concentració però que “a nivell particular l’hem secundat” i que han participat en tot moment de la concentració des del Consolat de Mar fins al Parlament.

“Veure a més de 5.000 persones de qualsevol sector, fa que una multa sigui una cosa que realment m’és igual”

Per la seva banda, el promotor de la manifestació Víctor Sánchez ha demanat una reunió amb Govern i amb un representant de cada associació i col·lectiu afectat per les mesures decretades davant la pandèmia. “Em dona absolutament igual que sigam 25 persones en la taula”, ha assenyalat a través del seu compte de Facebook, alhora que ha assegurat que de no rebre cap contestació a aquesta petició procedirà de nou a manifestar-se.

“Segons la delegada del Govern, Aina Calvo, rebré una sanció econòmica per exercir el meu dret a la manifestació recollit en l’article 21 de la Constitució espanyola. Vaig dir en tots els mitjans que sabia al que m’enfrontava i que el mal per a mi seria un bé per a tots”, ha indicat el promotor de la concentració.

També ha admès que la participació en la protesta ha estat molt major de la qual esperava. “Sincerament veure a més de 5.000 persones de qualsevol sector, fa que una multa sigui una cosa que realment m’és igual”, ha assegurat.

Així mateix, s’ha dirigit a l’Executiu i ha assenyalat que aquest “està de pas, però el poble perdura”. “Recordin una cosa senyors del Govern, quan començàveu en això jo ja donava menjar als vostres amos”, ha conclòs.

12/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris