X

Armengol: “Entenc la crítica, ho entenc tot; però hem de parlar clar a la gent: estem en moments d’extrema dificultat”

La presidenta del Govern assegura que comprèn el sentiment dels empresaris i treballadors més afectats per les restriccions enfront de la covid

12/01/2021

Armengol: “Entenc la crítica, ho entenc tot; però hem de parlar clar a la gent: estem en moments d’extrema dificultat”

“Entenc la crítica, ho entenc tot, però la meva responsabilitat és protegir la salut. Són moments d’extrema dificultat”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions sobre la protesta contra les restriccions del Govern per frenar la covid i que s’ha celebrat a Palma, tot i estar prohibida per la Delegació del Govern espanyol, on han participat més d’un miler de persones principalment del sector de la restauració.


Els manifestants de la restauració tallen carrers de Palma i arriben al Parlament al crit d’“Armengol dimissió”

La cap de l’Executiu comprèn “perfectament” el sentiment de molts ciutadans de les Illes respecte a les mesures de restricció decretades: “És normal que hi hagi queixes i demandes, però dins d’un ordre. Complirem les normes de seguretat i complirem la legalitat vigent”, ha reclamat.

La presidenta, que aquest dimarts mati es trobava en un acte a Santanyí, ha destacat la seva “comprensió absoluta amb el sentiment de descoratjament i les dificultats de la ciutadania”, encara que ha advertit que “aquest virus continua matant a molta gent”. “Com a Govern tenim l’obligació de protegir la salut dels ciutadans i aquesta és la nostra primera obsessió, sabem que algunes d’aquestes mesures creen problemes econòmics a molts ciutadans i a petits empresaris”, ha indicat.

Armengol ha insistit que entén “la crítica i la sensació de molts ciutadans”, però ha recordat que “s’han d’assumir les normes que en aquest cas marca la Delegació del Govern per a protegir la seguretat”. “La meva responsabilitat com a presidenta del Govern és primer de tot protegir la salut”, ha explicat, alhora que ha afegit que la situació de contagis és “de risc extrem” i s’ha de mantenir el mínim contacte social i evitar les aglomeracions. “En aquest moment tinc l’obligació d’ajudar a la gent des de la meva responsabilitat que és el que continuaré fent”, ha conclòs.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha destacat que les mesures que s’han aprovat com el tancament de bars, restaurants i gimnasos han estat “consensuades amb les institucions, les patronals i els sindicats”. Són restriccions que van dirigides a “evitar aglomeracions, evitar la relaxació en les relacions socials i disminuir la mobilitat”

 

 

12/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris