X

Les Illes rebran 16 milions d’euros per finançar projectes vinculats amb la gestió de residus

Una notícia molt ben rebuda per la Conselleria de Medi Ambient, que creu que serà un impuls definitiu per assolir els objectius de la normativa de residus

12/01/2021

Les Illes rebran 16 milions d’euros per finançar projectes vinculats amb la gestió de residus

Les Illes rebran gairebé 16 milions d’euros provinents del fons europeus per a finançar projectes vinculats amb la gestió de residus i per aquells relacionats amb el foment de l’economia circular en l’àmbit empresarial. La Conselleria de Medi Ambient valora positivament que el Govern de l’Estat, a l’hora de repartir els fons, ha tengut en compte el volum de residus que genera cada Comunitat i no la població. D’aquesta manera, les autonomies eminentment turístiques, com les Balears, poden compensar el fet d’haver de gestionar un volum de residus per càpita més elevat.

Els projectes que optin a ser finançats amb el fons s’hauran d’haver començat després del primer de març del 2020 i el termini d’execució ha de finalitzar com a màxim el 31 de maig del 2026. Es preveu que Medi Ambient es reuneixi amb els diferents consells insulars i amb els ajuntaments per consensuar projectes comuns. Això serà una vegada aprovat el repartiment de fons per part del Consell de Ministres.

Els 16 milions d’euros poden suposar, segons la Conselleria, un impuls important per assolir els objectius que marquen la Llei de Residus i la normativa estatal i europea.

12/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris