X

Fins a 4.000 persones de diferents sectors es manifesten a Palma per reclamar ajudes al Govern

La protesta havia estat convocada per les xarxes, però no estava autoritzada per la Delegació del Govern

12/01/2021

Fins a 4.000 persones de diferents sectors es manifesten a Palma per reclamar ajudes al Govern

De manera pacífica, sense aglomeracions. Així ha començat la concentració dels restauradors davant el Consolat de Mar. Una protesta que minuts després es feia més multitudinària i tallava el trànsit del passeig marítim. Els crits dels manifestants han arribat també al Parlament de les Illes Balears.


El convocant de la concentració a Palma, Víctor Sánchez: “M’ompl d’orgull que l’acte s’hagi fet viral en 24 hores”
Armengol: “Entenc la crítica, ho entenc tot; però hem de parlar clar a la gent: estem en moments d’extrema dificultat”
La patronal CAEB Restauració critica que el tancament “ha estat la gota que ha fet vesar el tassó”

Restauradors i també empresaris i treballadors d’altres sectors s’han sumat a una manifestació que ha recorregut bona part del centre de la ciutat. Entre les consignes, “Armengol, dimissió”. La presidenta del Govern ha dit que enten “els sentiments de la gent”, però que és fonamental prendre les mesures per frenar els contagis. Tots els afectats demanen ajudes per fer front al tancament dels seus negocis.

Fins a 4.000 persones s’han arribat a sumar a la manifestació, que també ha arribat a la plaça d’Espanya i ha tallat al trànsit les avingudes. L’organització no esperava tal resposta a la convocatòria. Delegació del Govern, però, havia prohibit la concentració a partir d’un informe de Salut que considerava que podria suposar un “risc molt alt” davant la situació epidemiològica. Ja han anunciat sancions per al promotor.

Tal com es preveia, amb les aglomeracions, no s’han garantit les distàncies de seguretat i més d’un no duia bé la mascareta. Les patronals del sector comparteixen les reivindicacions però no les formes.

Després de la manifestació d’aquest dimarts, el Govern ha convocat per divendres una reunió del Pacte de Reactivació per concretar mesures per als sectors afectats pel tancament.

12/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris