X

La consellera de Salut: “És inadmissible que Balears patesqui els retards que està patint amb la vacuna”

Està previst que els 7.337 sanitaris estiguin vacunats en aproximadament dues setmanes

13/01/2021

La consellera de Salut: “És inadmissible que Balears patesqui els retards que està patint amb la vacuna”

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha lamentat el retràs de les vacunes, encara que es degui, segons el Govern espanyol, a un problema logístic a causa del temporal Filomena. La consellera ha dit en roda de premsa a Menorca que “no és admissible que Balears patesqui els retards que està patint amb la vacuna. Primer les havíem de rebre el dilluns, després el dimarts. Però ahir no varen arribar i avui tampoc. Avui traslladarem vacunes a Menorca per no interrompre la programació. Ho faré saber al Ministre”.

El conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, també ha explicat que aquest dimecres la comunitat no ha rebut la partida de dosi que havia d’arribar i acumula dos dies de retards. En roda de premsa després de reunir-se amb els agents socials i econòmics, Negueruela ha explicat que el Govern exigirà a l’executiu central que compleixi amb els terminis de lliurament conforme al que s’estableix i que arribin més vacunes. “No tenim cap problema de disposició de les nostres vacunes, no sols tenim el dispositiu, sinó que seríem capaços de subministrar més dosi si arribessin en un moment determinat”, ha destacat.

El titular de Treball ha reiterat que des que va arrencar el procés de vacunació a Balears s’ha garantit la immunització de les persones més vulnerables, administrant més de 5.300 dosi en residències i reservant la segona dosi de la vacuna per a garantir que tots els que van rebre la primera tinguin la segona per a rebre-la a partir d’aquest diumenge.


Comença la vacunació del personal sanitari de primera línia a Mallorca: “És l’única eina que tenim”
Arrenquen les vacunacions per sanitaris a les Pitiüses amb 1.300 convocats
Menorca es comença a vacunar: estan convocats 750 sanitaris de la sanitat pública i privada

Balears comença aquest dimecres a vacunar als sanitaris que es troben treballant a “primera línia” contra la pandèmia. Estan cridats a rebre les primeres dosis de la vacuna 7.337 professionals sanitaris de les unitats més exposades a la Covid-19 com els serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.

Es tracta, en concret, de 6.325 del sistema públic i 1.012 de la xarxa privada. Els professionals dels hospitals públics està previst que es vacunin en els seus propis centres, mentre que els treballadors d’Atenció Primària i de la xarxa privada ho faran en les unitats Covid Express. Per als de Menorca s’han habilitat dos punts de vacunació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).

Està previst que els 7.337 professionals estiguin vacunats en aproximadament dues setmanes. Una vegada acabi la vacunació de la primera dosi del col·lectiu de professionals de major risc, els seguirà la resta de professionals. Aproximadament aquest col·lectiu comprendrà la vacunació de 30.000 persones.

Menorca passarà a nivell 4

En la roda de premsa de la consellera de Salut, Patrícia Gómez ha anunciat que Menorca passarà al nivell 4 a partir d’aquest dissabte. Entre altres mesures, s’avança el toc de queda a les 22 hores. Fins ara està permès ser al carrer fins a la mitjanit. Actualment l’illa té una incidència acumulada de 293 casos per cada 100.000 habitants. En les darreres hores, s’han registrat 46 nous positius i la taxa positivitat se situa en el 10%. Els interiors de bars i restaurants hauran estar tancats i les reunions socials es limiten a dos nuclis de convivència amb màxim 6 persones.

13/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris