X

S’incrementen els problemes de salut mental entre el personal sanitari

A la primera onada gairebé 500 treballadors demanaren ajut psicològic i des que va començar la segona només han estat 22

13/01/2021

S’incrementen els problemes de salut mental entre el personal sanitari

Avui ha començat la vacunació  dels treballadors de l’Hospital. Mila ha estat la primera que avui ha rebut la primera dosi de la vacuna contra la COVID 19. Estan cridats a vacunar-se gairebé 1000 professionals que presten servei en aquest centre. Amb la vacunació, els treballadors sanitaris esperen poder fer la seva feina amb més seguretat i evitant la possibilitat de contagi.  La por de contagiar-se s’afegeix a més de 10 mesos de molt estrès laboral per l’elevada càrrega de feina que s’està suportant.

A les Balears hi ha 18 mil professionals que fan feina a la sanitat pública. A la primera onada de la pandèmia gairebé 500 demanaren ajut psicològic. Des que va començar la segona onada només han estat 22, fet que provoca que molts estiguin patint problemes de salut mental com són l’ansietat o la depressió sense rebre cap tipus de tractament. Des del Servei de Salut s’assenyala que si els professionals no reben l’ajut adequat, la seva patologia s’agreujarà provocant un increment de baixes laborals durant els propers mesos.

13/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris