X

Comença la vacunació del personal sanitari a Mallorca

Els professionals de primera línia dels hospitals de Mallorca i d'atenció primària són els primers en rebre el vaccí

13/01/2021

Comença la vacunació del personal sanitari a Mallorca

Comença la segona fase de la vacunació. Els professionals de primera línia dels hospitals de Mallorca han començat a rebre la primera dosi del vaccí de Pfizer i BionTech. Entre ells, el personal d’urgències, d’UCIs o de les plantes Covid de l’Hospital de Son Espases. Seran 1.800 persones les que rebran la primera dosi del vaccí.  Uns 200 professionals han passat avui per aquesta sala. 4 persones cada 10 minuts. El 95% dels professionals de Son Espases ja ha demanat hora per vaccinar-se. L’hospital preveu que el personal de primera línia estigui enllestit el pròxim dimarts, ja que també es vaccinarà durant el dissabte i el diumenge.

També han estat cridats avui per vacunar els professionals d’atenció primària. Entre ells, els treballadors del punt Covid Exprés de Son Dureta, on es fan les PCRs a les persones que tenen sospites d’estar contagiades. Pràcticament el 100% dels 300 professionals sanitaris d’atenció primària de Mallorca han donat el consentiment a ser vaccinats. Pel centre Covid de Son Dureta també han passat els professionals de primera línia de la Covid de les clíniques i hospitals privats de Mallorca.

També han arribat a les Illes 600 dosis de la vacuna de Moderna. El servei de Farmàcia de Son Espases les manté a 20 graus negatius al seu ultracongelador. Aquestes, però, no es començaran a dispensar fins a la setmana que ve.

13/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris