X

Les Balears reben amb dos dies de retard el tercer enviament de vacunes de Pfizer

Són 9.850 dosis de Pfizer, de les quals 975 són per a Eivissa i 975 per a Menorca

14/01/2021

Les Balears reben amb dos dies de retard el tercer enviament de vacunes de Pfizer

Avui, les Illes Balears han rebut amb dos dies de retard el tercer enviament de 5.850 dosis de Pfizer, de les quals 975 són per a Eivissa i 975 per Menorca. Així, en total, les Illes Balears han rebut 18.690 dosis del vaccí de Pfizer i 600 del de Moderna.

“No és admissible que Balears patesqui els retards que està patint amb la vacuna. Primer les havíem de rebre el dilluns, després el dimarts. Però ahir no varen arribar i avui tampoc. Avui traslladarem vacunes a Menorca per no interrompre la programació. Ho faré saber al Ministre”, va declarar ahir la consellera de Salut, Patricia Gómez, en roda de premsa.

Ahir, de fet, va començar la vacunació contra el virus de la COVID-19 a 7.337 professionals sanitaris i no sanitaris que fan feina a la anomenada primera línia COVID, tant de la xarxa pública com de la privada.

Un total de 1.476 professionals foren vacunats el primer dia: 1.058 a Mallorca, 239 a Menorca i 179 a Eivissa i Formentera. Aquestes xifres són el 20 % dels 7.337. Són professionals que fan feina als serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.

En total està previst que participin a aquesta primera fase de vacunació de professionals 6.325 professionals de la sanitat pública i 1.012 de la sanitat privada. Els professionals de la sanitat pública seran vacunats en els seus centres sanitaris, mentre que els de la sanitat privada ho seran a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca). Per als de Menorca, s’han habilitat dos punts de vacunació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).

El ritme de vacunació als centres sanitaris serà d’aproximadament 200 persones al dia per centre.

Aquesta fase de vacunació no reservarà la segona dosi (com sí que es va fer amb la vacunació de residències), el que permetrà augmentar el ritme de l’administració de la vacuna. Està previst que els 7.337 professionals estiguin vacunats en aproximadament dues setmanes. Una vegada acabi l’administració de la primera dosi del col·lectiu de professionals de major risc, els seguirà la resta de professionals. Aproximadament, seran 30.000 persones les que seran cridades a ser vacunades.

Balanç general de la vacunació a les Illes Balears

Fins ahir a les Illes Balears s’havien administrat un total de 8.420 primeres dosis: 6.381 persones a Mallorca; 974 a Menorca i 1.065 a Eivissa i Formentera. D’aquestes persones, 6.944 són del col·lectiu de gent gran i treballadors de residències (3.900 usuaris i 3.044 treballadors).

Paral·lelament, els equips de vacunació d’atenció primària continuaran vacunant els usuaris i professionals de residències de persones amb discapacitat i a aquelles residències que per mor d’un brot no han pogut ser vaccinades. Hi ha aproximadament 1.600 professionals i usuaris de residències de persones amb discapacitat. En total hi ha 19 residències a Mallorca; 8 a Menorca i 3 a Eivissa.

14/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris