X

La pitjor setmana de la pandèmia a les Illes: mitjana de 600 contagis diaris i rècord a les UCI amb 116 malalts

Les Balears han registrat avui quatre morts més i el total acumulat arriba a les 507 víctimes mortals des de març

14/01/2021

La pitjor setmana de la pandèmia a les Illes: mitjana de 600 contagis diaris i rècord a les UCI amb 116 malalts

'

Les Illes Balears han registrat aquest dijous quatre morts més i el total acumulat arriba a les 507 víctimes mortals des de març. També continuen creixent els contagis, avui se n’han notificat 684 més i el total acumulat de casos notificats arriba als 43.264 des que va començar la pandèmia. Els curats són 32.463, 178 més que ahir.

Les Illes superen avui els 10.000 casos actius: aquest dijous hi ha 10.294 persones que estan passant la Covid, 502 més en les darreres hores.

Avui també hi ha tres morts més a la residència de Costa d’en Blanes.

Ara mateix la taxa de positivitat a les Balears és de 12,3% els darrers 7 dies. A Eivissa, s’enfila fins al 25,5%. En aquesta illa, s’hi ha detectat la xifra més alta de contagis en només un dia, amb més de 256 positius. La incidència acumulada a 14 dies a Eivissa és de 1.014,7 casos per 100.000 habitants. Precisament, aquest dissabte comencen proves massives a la ciutat d’Eivissa. Els tests d’antígens es faran fins al proper dijous, amb l’objectiu de tallar les cadenes de transmissió del virus a Vila.


8.420 persones ja estan vacunades a Balears amb la primera dosi del vaccí de Pfizer
35 persones expedientades en un dia a Eivissa per incomplir mesures sanitàries
L’Hospital de Manacor prohibeix les visites i l’entrada d’acompanyants
Menorca, l’illa amb menor grau d’immunitat contra la Covid de Balears

Eivissa registra 259 nous positius en les darreres 24 hores

Aquest dijous s’han registrat 259 nous casos a les Pitiüses en les darreres 24 hores, tres són de Formentera, això suposa un increment de 23 casos respecte de les dades d’ahir.  També hi ha hagut tres morts, dues dones i un home més grans de 80 anys.

A l’Hospital Can Misses continuen ingressats 9 pacients per Covid a la Unitat de Cures Intensives (UCI), és la mateixa dada d’ahir i continuen havent-hi quatre llits disponibles. En qualsevol cas, la situació continua sent crítica en aquesta unitat perquè si augmenten els ingressos, hauran d’ampliar l’UCI cap a la zona de cirurgia i, en aquest cas, s’haurien de suspendre les intervencions que no siguin urgents ni oncològiques.

A Vila començaran dissabte el filtratge massiu de la ciutat, serà al poliesportiu des Pratet, de 9 del matí a 6 de la tarda. El desplegament de la conselleria de Salut permetrà examinar 1.000 persones al dia. Els cribratges són per a residents al municipi, majors de 16 anys, el primer dia van dirigits als veïns de la zona 1, on s’inclouen els barris de ses Figueretes, Can Cantó, Ca n’Escandell, Cas Serres, es Viver, Can Sifre i Platja d’en Bossa.

Dissabte següent, dia 23, començaran les proves al municipi de Sant Antoni de Portmany. En aquesta ocasió no cal demanar cita, qui ho vulgui hi pot anar directament.

14/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris