X

El Consell de Menorca promet a patronals i sindicats ajuts per als afectats per les noves restriccions

La gran majoria dels restauradors factura fins a un 70% menys que l'any passat, segons CAEB

14/01/2021

El Consell de Menorca promet a patronals i sindicats ajuts per als afectats per les noves restriccions

Empitjora la situació epidemiològica i, a partir de dissabte s’entra al nivell 4 de restriccions. Una decisió que, segons ha anunciat aquest dijous la presidenta insular a patronal i sindicats, anirà acompanyada d’ajudes. Són ajuts adreçats, en principi, només a aquells negocis que es vegin afectats pels tancaments o l’augment de restriccions. El Consell, segons recullen els pressupostos d’enguany, podria disposar d’una partida de fins a dos milions d’euros. A més també es comptarà amb l’aportació de Govern i dels ajuntaments.

Entre els més afectats per les noves restriccions que entraran en vigor dissabte hi ha els restauradors. CAEB apunta que la gran majoria d’aquests negocis està facturant un 70 per cent menys que l’any passat i que la situació és límit. I els representants de PIME hi afegeixen la necessitat que l’arribada dels ajuts sigui àgil.

Els representants dels treballadors han posat l’accent en què, tal com sembla que passarà amb el ERTOS, també s’allarguin fins a finals de primavera els ajuts pels fixos discontinus.

L’objectiu conjunt dels representants d’empresaris i treballadors també passa agilitzar la vacunació. Els responsables de PIME Menorca també han aprofitat la reunió amb la presidenta del Consell per proposar que es facin plans de vacunació d’empreses (si cal mitjançant les mútues) un cop acabi l’administració del vaccí als col·lectius prioritaris i es disposi de més vacunes. Ho han fet amb un doble objectiu: d’una banda, per donar més seguretat a la ciutadania que allà on hi ha major presència de públic, i per donar una imatge positiva de Menorca de cara a la temporada turística.

14/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris