X

Arbitratge com a forma de vida

Amy Peñalver i Susana Gallego: "No ens sentim gens incòmodes xiulant partits en categoria masculina"

15/01/2021

Arbitratge com a forma de vida

Amy Peñalver i Susana Gallego

Torna escoltar el darrer Ellesport {aquí}

Amy Peñalver i Susana Gallego tenen una cosa en comú. Totes dues són àrbitres i dediquen el seu temps lliure a xiular partits. Això sí, Peñalver ho fa als camps de futbol i Gallego ho fa a les pistes de bàsquet.

Amy Peñalver ja xiula a la lliga Iberdrola, la màxima categoria del futbol espanyol i també a la Tercera Divisió balear. Va començar a sentir que volia ser àrbitre quan el seu germà s’hi va començar a dedicar i ella anava a veure els partits. Amy ja està xiulant a l’elit del futbol. Tot i així, ens conta que encara no pot viure de l’arbitratge.

Susana Gallego va començar d’anotadora i, poc a poc, va anar formant-se per poder xiular. Ara mateix ja és a la lliga balear masculina i està vinculada a la lliga EBA, tot i que encara no ha debutat. Gallego només va jugar a bàsquet dos anys però va trobar en l’arbitratge una forma de vida.

Totes dues han estat les protagonistes de la secció Ellesport. Ens han contat que cada vegada està més normalitzat veure dones xiulant partits en categoria masculina. També han volgut compartir amb nosaltres quins somnis els hi queden per complir.

 

15/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris