X

Tancament perimetral de Formentera fins al 30 de gener

Es limita així l'entrada i sortida de persones a l'illa, excepte per als desplaçaments essencials, justificats i de forma major

15/01/2021

Tancament perimetral de Formentera fins al 30 de gener

Vista aèria de l'illa de Formentera. /EFE

El Govern de les Illes Balears ha anunciat aquest divendres el tancament perimetral de Formentera a partir del 16 de gener i fins al 30 de gener. Es limita així l’entrada i sortida de persones a l’illa, excepte per als desplaçaments essencials, justificats i de forma major, com l’assistència a centres sanitaris, acudir al lloc de treball o tenir cura de gent gran, menors i dependents. L’illa es manté de totes maneres en el Nivell 3. La mesura es publicarà al BOIB i entrar en vigor el mateix dia.

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora ha informat que l’illa registra avui 40 nous casos de Covid-19  i que hi ha 2 persones ingressades a l’Hospital de Can Misses. La incidència acumulada és de 239 casos per 100 mil habitants.

En el cas d’Eivissa, són 1.531 casos de Covid-19 en total (57 més), dels quals 9 estan a l’UCI. La incidència acumulada és de 845 casos per 100.000 habitants. Quant a la situació hospitalària, l’hospital de Can Misses compta amb 11 llits d’UCI per a malalts de Covid, dels quals 9 estan ocupats.

D’aquesta manera, s’evita de moment tancar bars i restaurants, mesura restrictiva del Nivell 4.

Susana Mora ha explicat que s’activarà un dispositiu per garantir el compliment d’aquestes mesures, per realitzar els controls a ports i aeroports i un servei d’informadors sobre les mesures de Nivell 3 que s’apliquen a Formentera. La presidenta del Consell ha reiterat la necessitat de restringir els contactes socials i la mobilitat. Es prioritzarà també la feina telemàtica.

 

15/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris