X

Salvador Illa: “L’objectiu és que el 70% de la població ja estigui vacunada a l’estiu”

El ministre de Sanitat ha parlat de la situació epidemiològica de la Covid-19 a Espanya i ha assegurat que el Govern espanyol "sap com doblegar la corba" i que, de moment, es descarta el confinament domiciliari

16/01/2021

Salvador Illa: “L’objectiu és que el 70%25 de la població ja estigui vacunada a l’estiu”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa./ EFE/ Mariscal

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha comparegut aquest matí en roda de premsa des de la Delegació del Govern a Catalunya. Illa ha parlat de la situació epidemiològica de la Covid-19 a Espanya i ha assegurat que el Govern espanyol “sap com doblegar la corba” i que, de moment, es descarta el confinament domiciliari.

El ministre ha explicat que totes les mesures de restriccions es negocien entre les comunitats i l’Estat i que els instruments previstos de l’estat d’alarma ja són suficients per derrotar la tercera ona, així com es va demostrar amb la segona onada. “L’estat d’alarma ha funcionat i funcionarà”, ha declarat Salvador Illa.

La pandèmia va deixar aquest divendres 40.197 nous casos. Unes xifres “molt preocupants”, ha dit el ministre.

ALLARGAR EL TOC DE QUEDA:

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dissabte que, tot i que l’estat d’alarma permet tocs de queda entre les 22h i les 7h, està obert a modificar-lo per doblegar la corba de contagis de Covid-19: “Si cal revisar aquesta franja horària, ho farem parlant amb tothom”. I lla ha indicat que l’Executiu central “mai no s’ha negat a escoltar i a valorar aquesta possibilitat”, però que és necessari fer-ho amb les màximes garanties jurídiques per no limitar els drets humans.

CAMPANYA DE VACUNACIÓ:

El ministre de Sanitat ha dit que l’objectiu de la campanya de vacunació és que el 70% de la població estigui vacunada a l’estiu. Quant a l’arribada de les dosis, el ministre ha dit que la propera setmana es rebran el 56% de les dosis previstes de Pfizer (en concret, 250.725 dosis) i la setmana següent es rebran les dosis que ja estaven compromeses (52.o0o dosis).

16/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris