X

Viatges Magon, empresa capdavantera a Menorca, tanca 6 de les 9 oficines

Des d'AVIBA diuen que si Menorca pot demostrar al més aviat possible que és una destinació segura, els turoperadors tornaran a volar

16/01/2021

Viatges Magon, empresa capdavantera a Menorca, tanca 6 de les 9 oficines

La paràlisi de l’activitat, amb una caiguda de les vendes del 90%, s’ha acarnissat amb el col·lectiu de les agències de viatges. Viatges Magon, una de les empreses capdavanteres del sector a Menorca, tanca sis de les seves nou oficines a l’illa, i fa fora 8 treballadors. AVIBA llança, però, un missatge d’optimisme enmig del drama: si Menorca pot demostrar al més aviat possible que és una destinació segura, els turoperadors tornaran a volar.

Després de gairebé 30 anys d’activitat i expansió arreu de Menorca amb l’obertura de fins a nou oficines arreu de l’illa, la crisi colpeja amb força una de les empreses punteres del sector de les agències de viatges. Viatges Magon redueix la seva presència física i concentra els seus esforços a les dues oficines de Maó i a la de Ciutadella. La decisió ha estat dràstica i ha obligat a fer fora 8 dels 23 treballadors de l’agència. L’empresa es queixa que el sector no ha rebut cap ajuda.

La patronal de les agències de viatges, AVIBA, fa un crit desesperat. A dia d’avui, els clients no compren vacances i les caixes són buides. Si no arriben aviat les ajudes, moltes agències es veuran obligades a tancar definitivament les portes. Enmig de la maregassa, AVIBA confia que si s’accelera el ritme de vacunació a Menorca, encara seran a temps de capgirar la situació i salvar la temporada. Hi cal, però, un esforç màxim de les administracions.

La davallada de reserves a Menorca és ja del 90% en relació amb el gener del 2020. La recuperació del sector passa, ara mateix, per una cursa contrarellotge.

16/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris