X

Salut comença a administrar la segona dosi a residents i treballadors de geriàtrics

La vaccinació ha començat a la residència Oms-Sant Miquel de Palma, quan es compleixen 3 setmanes exactes de l'administració de la primera dosi, el passat 27 de desembre

17/01/2021

Salut comença a administrar la segona dosi a residents i treballadors de geriàtrics

Avelina Serrano, la primera usuària de la residència Oms-Sant Miquel de Palma que va rebre la vacuna Pfizer contra la Covid-19

Aquest diumenge la Conselleria de Salut ha començat la vacunació de la segona dosi a la residència de gent gran Oms-Sant Miquel de Palma, quan es compleixen 3 setmanes exactes de l’administració de la primera dosi, el passat 27 de desembre. Avelina Serrano, de 94 anys i usuària d’aquest centre, va ser la primera persona de les Balears a qui se li va subministrar la vacuna Pfizer. I aquest diumenge n’ha rebut la segona dosi.
Avelina, de 94 anys, la primera vacunada de les Balears

Fins ara, Salut ha posat 13.642 primeres dosis de vacuna contra la covid-19, el 70,7% de les 19.290 que han arribat de moment a Balears de les farmacèutiques Pfizer i Moderna. S’han vacunat fins ara 10.606 persones a Mallorca; 1.421 a Menorca i 1.615 a Eivissa i Formentera, ha informat la Conselleria en un comunicat.

Un 90% dels residents i un 88% dels treballadors de la residència d’ancians Oms- Sant Miquel, la primera on va començar la vacunació a Balears el passat 27 de desembre, ja s’han vacunat. En total, s’administrarà la segona dosi als 149 residents i treballadors d’aquest geriàtric de Palma.

L’administració de la segona dosi de la vacuna Cominarty de Pfizer-BioNTech ha començat a la mateixa residència que gestiona l’Institut Mallorquí d’Assumptes Socials (IMAS), per seguir el mateix ordre que es va seguir a la primera fase i respectar així el temps d’administració entre dosis que estipula la vacuna (tres setmanes).

Fins ara, el Servei de Salut no ha detectat cap reacció adversa. Aquestes 149 persones seran les primeres de Balears a aconseguir el 94% d’immunitat enfront de la covid.

A més, 69 persones (7 residents i 62 treballadors) d’aquest centre, que per diferents motius no van poder ser vacunades al desembre passat (ja que estaven de vacances o per no haver lliurat a temps el consentiment informat), han rebut la primera dosi aquest diumenge. Així, el percentatge de vacunats ascendeix al 90% en el cas dels usuaris i al 88% dels professionals que treballen en el centre.

Està previst que la resta de centres residencials per a persones majors de Mallorca segueixin el mateix protocol. D’aquesta manera, usuaris i sociosanitaris de cada centre d’ancians que no es van vacunar en l’anterior procés, podran rebre la primera dosi del vacuna el mateix dia que s’administri la segona a la resta d’interns i professionals.


El Govern assegura que està garantida la segona dosi de la vacuna per a les residències

La segona fase de vacunació de les residències que gestiona el IMAS continuarà aquesta setmana i acabarà el 28 de gener en els dos centres que la institució insular té a la Part Forana. Concretament, s’administrarà la segona vacuna al 97,5% dels usuaris i el 80,5% del personal de la residència Huialfàs de sa Pobla, mentre que en el cas de la residència de Felanitx la rebran el 94,3% dels residents i el 93,2% del personal.

En total 1.360 persones (614 usuaris i 746 treballadors) rebran la segona dosi de la vacuna en els cinc centres per a persones majors del Consell de Mallorca. I a les Illes, són un total de 57 residències.

D’acord amb el calendari previst, a fi de mes 8 de cada 10 usuaris i professionals d’aquestes residències ja hauran finalitzat per complet el procés de vacunació contra la covid-19.

Fins a aquest diumenge s’han vacunat un total de 5.974 persones de residències de gent gran i discapacitat a Mallorca; 742 a Menorca i 952 a Eivissa. En total 7.668 persones.

Quant als sanitaris de primera línia covid-19, la vacunació de la qual va començar el dimecres, ja han rebut la primera dosi 5.974 professionals: 4.632 a Mallorca, 679 a Menorca i 663 a Eivissa i Formentera.

Aquestes xifres suposen que han rebut la primera dosi el 81,4% dels 7.337 professionals que treballen en la primera línia COVID a la xarxa sanitària pública i privada de Balears. Són treballadors dels serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris transporti urgent i serveis essencials.


Salvador Illa: “L’objectiu és que el 70% de la població ja estigui vacunada a l’estiu”

17/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris