X

Menorca celebra el Sant Antoni més atípic de les darreres dècades

S'han suspès gairebé tots els actes, i tot i que s'ha celebrat la missa a la Catedral no s'ha fet la processó dels Tres Tocs

17/01/2021

Menorca celebra el Sant Antoni més atípic de les darreres dècades

Menorca ha celebrat aquest diumenge Sant Antoni, la Diada de Menorca, més atípica de les darreres dècades. S’han suspès gairebé tots els actes, i tot i que s’ha celebrat la missa a la Catedral no s’ha reservat cap lloc per a autoritats i tampoc s’ha fet la processó dels Tres Tocs.

Primera vegada des de la guerra civil no s’ha celebrat a Ciutadella la processó dels Tres Tocs, ni defora ni tampoc dins de la Catedral, com inicialment s’havia previst. S’ha celebrat la missa, però després no s’ha fet l’acte central de la Diada en commemoració de la conquesta del Rei Alfons el 1287. A més, Ajuntaments i Consell han suspès els actes del programa de Sant Antoni, patró de l’illa, davant de l’empitjorament de la situació epidemiològica. A Ciutadella tampoc s’ha celebrat el tradicional mercat de dàtils i al Llevant s’han suspès les torrades populars. Al Teatre Principal de Maó tampoc es durà a terme el concert previst amb l’actriu Àngels Gonyalons i l’Orquestra simfònica de les balears. I l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell han traslladat a format en línia i sense públic els seus actes institucionals. Per tant, per primera vegada en més de 80 anys Menorca no ha tingut processó dels Tres Tocs, un acte tradicional del qual avui els volem mostrar les imatges més antigues que es conserven en moviment.

17/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris